Αναβολή για τις εφαρμογές Sony Reader για iPhone και Android


Ήταν να κυκλοφορήσουν το Δεκέμβρη, αλλά καθώς ο μήνας περνούσε χωρίς να γίνεται τίποτα η Sony ανακοίνωσε ότι οι εφαρμογές της για ανάγνωση e-books για iPhone και Android θα κυκλοφορήσουν το Γενάρη. Η ασάφεια στην ανακοίνωση δείχνει ότι μάλλον δεν εννοεί τις αρχές Γενάρη.

Δεν έχει γίνει γνωστό για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η καθυστέρηση και, το κυριότερο, αν θα είναι η τελευταία. Δεν άφησε επίσης τις καλύτερες εντυπώσεις ο τρόπος που προσπάθησε να δικαιολογηθεί. Στην αρχή ποσταρε στο Facebook ένα μήνυμα σύμφωνα με το οποίο για την καθυστέρηση της εφαρμογής για iPhone φταίει η Apple, που αργεί να την εγκρίνει.

Στην εύλογη απορία των πελατών της για το τι γίνεται με την εαφρμογή για Android, αν πράγματι δεχτούμε ότι για την εφαρμογή για iPhone φταίει η -γνωστή για τις καθυστερήσεις στην έγκριση εφαρμογών- Apple, η απάντηση ήρθε με σχόλια της Sony στο ίδιο μήνυμα στο Facebook.

“Απρόβλεπτες περιστάσεις” καθυστερούν την εφαρμογή για το Android. Κάτι που σημαίνει ότι η δικαιολογία και για την εφαρμογή για το iPhone είναι πιθανόν προσχηματική.

Σε ένα επίσης όχι ιδιαίτερα θετικό μήνυμα σχετικά με τις εφαρμογές της Sony, σε πρόσφατο firmware update που έγινε για το Sony Reader PRS-950 (οθόνη αφής 7 ιντσών, το μόνο Sony που έχει internet, διαθέσιμο μόνο στις ΗΠΑ), ενώ δόθηκε η δυνατότητα συγχρονισμού μεταξύ δύο ή περισσότερων PRS-950, για τις εφαρμογές αναφέρεται απλώς ότι ο συγχρονισμός “με εφαρμογές όπως η [εφαρμογή Sony] Reader για iPhone θα είναι σύντομα διαθέσιμη”. Που σημαίνει ότι θα χρειαστεί νέο firmware update της συσκευής. Η Sony λοιπόν δε φαίνεται να είναι ιδιαίτερα έτοιμη από αρκετές απόψεις.

Σύμφωνα με την αρχική ανακοίνωση της Sony, oι εφαρμογές θα επιτρέπουν την αγορά και το κατέβασμα e-books από το Sony Reader Store, ενώ θα υποστηρίζονται σελιδοδείκτες, υπογραμμίσεις και σημειώσεις, καθώς και συνχρονισμός ανάμεσα στην εφαρμογή και του software της Sony για υπολογιστές. Η εφαρμογή για το iPhone θα λειτουργεί σε iOS 4 ή νεότερο και η εφαρμογή για Android σε λειτουργικό Android 1.6 ή νεότερο

H Sony δεν αναφέρει αν θα μπορεί να διαβάζει κανείς στην εφαρμογή e-books από άλλες πηγές που έχουν το ίδιο είδος κλειδώματος με αυτό που χρησιμοποιεί η εταιρεία, το Adobe DRM, όπως γίνεται και με τους ηλεκτρονικούς αναγνώστες Sony Reader. Επίσης, δεν αναφέρεται αν εφαρμογή για iPhone θα λειτουργεί και στο iPad, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές μέσο για την ανάγνωση e-books. Συγχρονισμός ανάμεσα στις εφαρμογές Sony Reader και τους ηλεκτρονικούς αναγνώστες Sony Reader δεν είναι εκ των πραγμάτων εφικτός, τουλάχιστον χωρίς τη μεσολάβηση υπολογιστή, καθώς οι ηλεκτρονικοί αναγνώστες της Sony, εκτός από τον PRS-950, δε συνδέονται με το internet.

Ήδη πολλά online βιβλιοπωλεία e-books, όπως το Amazon, το Barnes & Noble και το Kobo, κυκλοφορούν εδώ και αρκετό καιρό εφαρμογές για iPhone, iPad και Android.

Διαβάστε επίσης: