Αναβάθμιση της εφαρμογής MyeBooks για iPad με pinch-to-zoom και φακέλους (screenshots)

Νέα εμφάνιση της σελίδας των βιβλίων

Η νέα αναβαθμισμένη εκδοχή (1.5) της εφαρμογής MyeBooks R για iPad είναι από χτες διαθέσιμη στο App Store της Apple. Οι βελτιώσεις περιλαμβάνουν καλύτερη οργάνωση των βιβλίων με την υποστήριξη φακέλων, pinch-to-zoom για τα αρχεία PDF, γύρισμα σελίδας με swipe, ελληνικό μενού και νέα εμφάνιση στο μενού και τα βιβλία. To MyeBooks R είναι η εφαρμογή του ηλεκτρονικού βιβλιοπωλείου με ελληνικά e-books MyeBooks.gr και υποστηρίζει την ανάγνωση e-books σε μορφή ePUB και PDF, κλειδωμένων με Adobe DRM ή χωρίς κλείδωμα.

Αναλυτικότερα οι βελτιώσεις στο menu περιλαμβάνουν:

  • πολυγλωσσο menu, συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών.
  • διάταξη των βιβλίων σε 1 ή 2 στήλες, υποστήριξη φακέλων που δημιουργεί ο αναγνώστης
  • νέα εμφάνιση της βιβλιοθήκης και του καταστήματος με τα ebooks
  • τροποποίηση του φόντου στη βιβλιοθήκη
  • κάδος ανακύκλωσης για προσωρινή διαγραφή
  • σύσταση βιβλίων μέσω Twitter (από προηγούμενη αναβάθμιση υποστηρίζεται σύσταση μέσω Facebook και email)

Νέα εμφάνιση για το βιβλιοπωλείο.

Οι βελτιώσεις στην ανάγνωση βιβλίων:

  • υποστήριξη pinch-to-zoom (απομάκρυση ή σύγκλιση αντίχειρα και δείκτη για μεγέθυνση ή σμίκρυνση αντίστοιχα) για βιβλία σε PDF
  • υποστήριξη swipe για το γύρισμα σελίδας (σέρνοντας το δάχτυλο πάνω στη σελίδα, προς τα δεξιά: επόμενη σελίδα, προς τα αριστερά: προηγούμενη σελίδα)
  • εμφάνιση της σελίδας ώστε να μοιάζει με σελίδα τυπωμένου βιβλίου (αντίστοιχο γραφικό εφέ με αυτό που χρησιμοποιεί το iBooks της Apple)
  • δυνατότητα αντιστροφής της φοράς του γυρίσματος των σελίδων για υποστηριξη αραβικών βιβλιων (διαβάζονται από τα δεξιά προς τα αριστερά)

Κατάλογος του βιβλιοπωλείου σε 2 στήλες

Η εκδοχή 1.5 περιλαμβάνει επίσης βελτιώσεις στην απόδοση της εφαρμογής και επίλυση επιμέρους προβλημάτων (bugs).

Αν διαθέτετε ήδη την εφαρμογή και κάνετε την αναβάθμιση/update, θα χρειαστεί στη συνέχεια να απενεργοποιήσετε το Adobe ID σας (χρησιμοποιείται για τα κλειδωμένα βιβλία) και να το επανεργοποιήσετε.

Σύσταση ενός ebook μέσω Facebook, Twitter, email

Ακολουθώντας τους κανόνες της Apple, μπορεί κανείς να διαβάσει ebooks που έχει αγοράσει από το MyeBooks (ή από άλλα βιβλιοπωλεία και εκδότες που χρησιμοποιούν το κλείδωμα της Adobe) και δικά του βιβλία, αλλά δεν μπορούν να γίνουν μέσα από την εφαρμογή αγορές, μόνο περιήγηση στον κατάλογο με τα διαθέσιμα βιβλία. Οι αγορές πρέπει να γίνουν μέσα από τον browser.

Η εφαρμογή MyeBooks R τρέχει σε iOS 3.2 ή νεότερο και έχει μέγεθος 34,5 MB. Κοστίζει €1,59. Δείτε εδώ για περισσότερα screenshots και τις άλλες δυνατότητες της εφαρμογής.

Την επόμενη εβδομάδα θα είναι διαθέσιμη η αντίστοιχη εφαρμογή MyeBooks για συσκευές Android.