Αναβάθμιση για τις εφαρμογές DigiBooksAll και MyeBooks με συχρονισμό των ebooks

“Cloud upload” και “Cloud download” για συγχρονισμό των ebooks
μεταξύ συσκευών και εφαρμογών (εδώ ePUB σε iPad)

Αναβάθμιση στην έκδοση 2.6 για τις εφαρμογές DigiBooks4All (iOS, Αndroid) και MyeBooks (iOS, Αndroid) με συγχρονισμό σελιδοδεικτών, υπογραμμίσεων, σημειώσεων και της τελευταίας σελίδας που διαβάζουμε μεταξύ συσκευών και συγχρονισμό της βιβλιοθήκης μεταξύ των διαφορετικών εφαρμογών των βιβλιοπωλείων που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα DigiBooks4All. Η εταιρεία ονομάζει την υπηρεσία αυτή DigiBooks4All Cloud.
Για να ενεργοποιήσει κάποιος χρήστης τη δυνατότητα αυτή πρέπει πρώτα μέσα από την εφαρμογή, από τις “Ρυθμίσεις”, να δημιουργήσει ενα μοναδικό κωδικό στην πλατφόρμα Digibooks4all και να κάνει Login με αυτόν τον κωδικό. Διαβάζοντας ένα βιβλίο, με άγγιγμα στο κέντρο της οθόνης εμφανίζεται το μενού όπου επιλέγουμε τα δύο εικονίδια με σήμα το “σύννεφo”. Πατώντας “Cloud Upload” σελιδοδείκτες, υπογραμμίσεις, σημειώσεις και τελευταίο σημείο ανάγνωσης μεταφέρονται στο DigiBooks4All Cloud. Έτσι, όταν βρεθούμε σε άλλη συσκευή όπου χρησιμοποιούμε την ίδια εφαρμογή, πατώντας “Cloud Download” κατεβαίνουν στη συσκευή όλα τα σχετικά δεδομένα για το βιβλίο που θέλουμε να συνεχίσουμε να διαβάζουμε.
Ο συγχρονισμός αυτός δε γίνεται μόνο μεταξύ των εφαρμογών του ίδιου βιβλιοπωλείου σε διαφορετικές συσκευές, αλλά και μεταξύ των εφαρμογών διαφορετικών βιβλιοπωλείων που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα DigiBooks4All. Δημιουργείται έτσι μια cloud βιβλιοθήκη με τα βιβλία μας, που είναι προσβάσιμη τόσο μέσα από κάθε εφαρμογή της πλατφόρμας όσο και με τον κωδικό μας και από το site www.digibooks4all.com.

DigiBooks4All Cloud σε PDF στο iPad

“Η δυνατότητα αυτή είναι πάρα πολύ χρήσιμη καθώς ήδη πολλοί αναγνώστες μας χρησιμοποιουν δύο συσκευές αναάγνωσης, π.χ.ένα Android tablet και ένα iPhone ή το αντίστροφο, ένα iPad και ένα Android smartphone, και είναι δύσκολο να θυμάσαι σε ποια σελίδα βρισκόσουν. Τώρα με την υπηρεσία αυτή καθε φορα που κλείνεις το βιβλιο κάνεις ένα upload στο Cloud και τα στοιχεία είναι διαθέσιμα. Μόλις ανoίξεις το βιβλίο στην άλη συσκευη και πατήσεις Cloud Download μεταφέρεσαι στη σελίδα που είχες σταματήσει στην άλλη συσκευή”, ανέφερε στον “Ηλεκτρονικό Αναγνώστη” ο υπεύθυνος της DigiBooks4All και του MyeBooks Νίκος Πασχαλάκης από τη Μαδρίτη όπου βρίσκεται για τη διεθνή έκθεση βιβλίου Liber (Stand A1311 Hall 4.0). “Όλα το Cloud είναι διαθέσιμο και κοινό σε όλες τις εφαρμογές της DigiBooks4All που κυκλοφορουύν. Έτσι μπορεί κανείς να συνγχρονήσει τα δεδομένα διαβάζοντας το ίδιο βιβλιο με την εφαρμογη της MyeBooks σε συσκευές Android και την εφαρμογη της Greekbooks στο iPad ή του Koorong στην Αυστραλια”, πρόσθεσε.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η αναβάθμιση των εφαρμογών στην έκδοση 3.0 με δυνατότητα δημοσιοποίησης των σημειώσεων στο προφίλ του αναγνώστη στο DigiBooks4All και δυνατότητα παραμετροποίησης του τρόπου γυρίσματος των σελίδων (με ή χωρίς page animation). Μέχρι το τέλος του χρόνου η πλατφόρμα σχεδιάζει ενσωμάτωση του Facebook με login μέσω του προφίλ μας στο κοινωνικό δίκτυο και αξιοποίηση των επαφών μας, της οργάνωσής τους σε λίστες κλπ.

Οι εφαρμογές MyeBooks δίνουν πρόσβαση στο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο MyeBooks.gr και οι εφαρμογές DigiBooks4All συγκεντρώνουν σε μία εφαρμογή όλα τα βιβλιοπωλεία της πλατφόρμας. Στις εφαρμογές μπορούν να διαβαστούν ebooks σε μορφή ePUB και PDF, με ή χωρίς το κλείδωμα της Adobe, ενώ στις συσκευές Android μπορούν να γίνουν επίσης αγορές από τα αντίστοιχα βιβλιοπωλεία.