Αναβάθμιση για τις εφαρμογές CosmoBooks για iPhone, iPad και Android

Αναβαθμίστηκαν οι εφαρμογές CosmoBooks για Android (1.4.2) και Cosmobooks για iPhone και iPad (1.2). Ειδικά για τα iPhone, iPad και iPad touch φέρνουν συμβατότητα με το νέο λειτουργικό σύστημα iOS 6 και βελτιώνουν την απεικόνιση των σελίδων στις συσκευές με οθόνη retina (τι είναι οι οθόνες retina).

Κοινές βελτιώσεις και για τις δύο εφαρμογές είναι: 

  • η προσθήκη help wizard, σελίδων με βασικές οδηγίες, κατά το άνοιγμα της εφαρμογής
  • η προσθήκη ανάγνωσης σε πλήρη οθόνη με εφέ κύλισης της σελίδας (αντί εφέ γυρίσματος της σελίδας)
  • η δυνατότητα επιλογής χρώματος για τις υπογραμμίσεις
  • η προσθήκη λίστας με τις υπογραμμίσεις που έχουν γίνει
  • η  βελτίωση της ενσωμάτωσης με το Facebook
  • διάφορες βελτιώσεις στα μενού και επίλυση επιμέρους τεχνικών προβλημάτων
Επίσης, κατά το άνοιγμα των εφαρμογών για πρώτη φορά ζητείται ο λογαριασμός του χρήστη στο CosmoBooks. Το να έχετε ή να ανοίξετε λογαριασμό είναι προαιρετικό, μπορείτε απλά να επιλέξετε “αργότερα”. Η σύνδεση με το λογαριασμό στο CosmoBooks μεταφέρθηκε όμως στην έναρξη της εφαρμογής καθώς στις προηγούμενες εκδόσεις κάτι τέτοιο ήταν δυνατό μόνο από τις ρυθμίσεις.
Τέλος, υπάρχει πλέον αναδυόμενο μενού από τα αριστερά της οθόνης, στο στυλ του Evernote ή του Facebook.
Το CosmoBooks είναι το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο με e-books της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας Cosmote, που ξεκίνησε να λειτουργεί στα τέλη Ιουνίου του 2012. Μπορείτε να βρείτε το βιβλιοπωλείο στη διεύθυνση CosmoBooks.gr, ενώ διαθέτει εφαρμογές για Android και iOS που υποστηρίζουν την ανάγνωση e-books σε ePUB και PDF, με ή χωρίς το κλείδωμα της Adobe. Με το κατέβασμα των εφαρμογών οι αναγνώστες αποκτούν και 7 e-books δωρεάν.