Αναβάθμιση για την εφαρμογή Kindle for PC – με αριθμούς σελίδων

Sepia backround, στήλες και άμεση πρόβαση σε λεξικό, Wikipedia, Google
(κλικ για μεγέθυνση)

Αναβάθμιση της εφαρμογη Kindle for PC ανακοίνωσε το Amazon. Η εφαρμογή τρέχει σε Windows PC και διαβάζει τα ebooks που αγοράζονται από το Amazon (AZW) και αρχεία Mobipocket. Δε χρειάζεται να έχει κανείς ηλεκτρονικό αναγνώστη Kindle για να τη χρησιμοποιήσει.

Οι νέες δυνατότητες που φέρνει η αναβάθμιση είναι:

  • Αριθμοί σελίδων όπως στα τυπωμένα για τα ebooks που αγοράζονται από το Amazon (αντίστοιχη αναβάθμιση έγινε για το Kindle 3 την προηγούμενη βδομάδα). Αυτή η δυνατότητα υπάρχει προς το παρόν για τα πιο δημοφιλή ebooks αλλά σταδιακά θα επεκταθεί σε όλα τα ebooks του Amazon καθώς και στις εφαρμογές που διαθέτει για κινητά, tablet PC και υπολογιστές. Αν έχει ενεργοποιηθεί η εμφάνιση του αριθμού των σελίδων, στη σελίδα του ebook στο site του Amazon εντοπίστε το “Page Numbers Source ISBN” στην ενότητα “Product Details”για να βρείτε το ISBN του αντίστοιχου τυπωμένου βιβλίου.
  • Υποστήριξη των popular highlights, για να κοινοποιείται τις δικές σας υπογραμμίσεις και να βλέπετε ποια αποσπάσματα ενός Kindle ebook έχουν υπογραμμιστεί περισσότερο από τους άλλους αναγνώστες
  • Υποστήριξη της αφής για tablet PCs με Windows 7 (ναι, υπάρχουν και τέτοια)

Γενικότερα, το Kindle for PC είναι εφαρμογή πλούσια σε χαρακτηριστικά και είναι από αυτήν άποψη κρίμα που διαβάζει μόνοε Mobipocket και τα ebooks του Amazon. Είναι σαφώς καλύτερη για παράδειγμα από το Adobe Digital Editions, το οποίο υποστήριζει PDF και ePUB με το κλείδωμα της Adobe. Το Kindle for PC υποστηρίζει, όπως είναι αναμενόμενο, σελιδοδείκτες, υπογραμμίσεις, σημειώσεις και παραμετροποίηση στην εμφάνιση του κειμένου, αλλά αυτά που το κάνουν πιο ενδιαφέρον είναι η δυνατότητα αλλαγής του χρώματος του φόντου (προτιμήστε το sepia για καλύτερη αναγνωσιμότητα), ο χωρισμός του κειμένου σε στήλες και η άμεση πρόβαση σε αγγλοαγγλικό λεξικό, Wikipedia και Google. Αν θέλετε να διαβάστε π.χ. ένα ePUB και χρειάζεστε αυτά τα εργαλεία, τότε, αν είναι ξεκλείδωτο, αξίζει να το μετατρέψετε σε Mobipocket και τα διαβάσετε για το Kindle for PC.

Διαβάστε επίσης: