Άνοιξε το Mac App Store της Apple – δεν έχει την εφαρμογή iBooks για Mac

Άνοιξε σήμερα το Mac App Store της Apple, το κατάστημα εφαρμογών για τους υπολογιστές Mac, αντίστοιχο με το iTunes για τα iPhone, iPad και iPod touch.

Βίντεο-παρουσίαση στα ελληνικά από το Mad For Tech.

Το Mac App Store εγκαθίσταται με το software update σε Mac OS X v10.6.6 και ξεκινάει με 1.000 εφαρμογές, δωρεάν και προς πώληση, από πολλές κατηγορίες. Για την αγορά και το κατέβασμα των εφαρμογών μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον λογαριασμό που έχουμε στο iTunes. Εφαρμογές που είναι άμεσα διαθέσιμες είναι τα γνωστά και δημοφιλή προγράμματα της Apple iPhoto, iMovie και GarageBand από τη σουίτα iLife, καθώς και τα Pages, Keynote και Numbers από τη σουίτα iWork. Νέες εφαρμογές, που κυκλοφορούν για πρώτη φορά στο Mac App Store, έχουν ανέβει από τις Autodesk, Ancestry.com και Boinx. Οι τιμές είναι χαμηλότερες από την αγορά του λογισμικού σε καταστήματα.

Πάντως, αυτό που είναι breakthrough, είναι ότι τελειώνει και για τους υπολογιστές η εποχή όπου η αγορά προγράμματος σήμαινε ότι αγοράζεις από κάπου ένα (δυσανάλογα μεγάλο) κουτί με ένα cd ή ένα dvd. Πια απλά τώρα κατεβάζεις το πρόγραμμα στον υπολογιστή μέσω internet. Α, και πια δε λέγεται πρόγραμμα, λέγεται εφαρμογή!

Δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα που να αφορούν ειδικά το βιβλίο. Μια απογοήτευση είναι ότι δεν υπάρχει για Mac η εφαρμογή iBooks, που θα έδινε πρόσβαση στο iBookstore και θα επέτρεπε να διαβαστούν τα e-books τους και σε Mac πέρα από iPhone, iPad και iPhone touch, την ίδια στιγμή που οι αντίστοιχες εφαρμογές Kindle και Nook. Το Publishers Weekly πάντως πρόλαβε να εντοπίσει την εφαρμογή Delicious Library 2, που χρησιμοποιείται για το σκανάρισμα barcodes βιβλίων και άλλων αντικειμένων, ώστε να καταλογογραφηθούν.

Διαβάστε επίσης: