Φωτογραφίες & χαρακτηριστικά του νέου Cybook Orizon της Bookeen


Φωτογραφίες και κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά από τη νέα της συσκευή, το Cybook Orizon, έδωσε στη δημοσιότητα μέσα από το blog της και τη σελίδα της στο Facebook η γαλλική εταιρεία ηλεκτρονικών αναγνωστών Bookeen. Σύντομα πρόκεται να ανακοινωθεί η κυκλοφορία του νέου ηλεκτρονικού αναγνώστη.

Το Cybook Orizon έχει δίχρωμο πλαίσιο σε δύο συνδυασμούς, μαύρο μπροστά και λευκό πίσω ή αντίστροφα. Σύμφωνα με την Bookeen, το Cybook Orizon είναι σταθερό και συμπαγές, ειδικά με την προσπάθεια που έκανε η εταιρεία για ενισχυμένη προστασία της οθόνης. Οι διαστάσεις του είναι 125.7mm (πλάτος) x 189.5mm (πλάτος) x 7.6mm (πάχος) [4.9”x7.5”x0.29”] και το βάρoς του είναι 244 γραμμάρια [8.6oz]. Και πράγματι, με 7.6 χιλιοστά πάχος το Cybook Orizon είναι εξαιρετικά λεπτό, λεπτότερο και από το Kindle 3 (8.5mm)!


Η μεγάλη εξέλιξη όμως βρίσκεται στην οθόνη. Η οθόνη είναι στις 6 ίντσες, με 600×800 pixels για ανάλυση 167 dpi. Απεικονίζει 16 κλίμακες του γκρι, κάτι κρίσιμο για το σωστό κοντράστ στην ανάγνωση. Και, τελευταίο, αλλά ίσως το πιο εντυπωσιακό, έχει οθόνη αφής. Μάλιστα, η λειτουργία της αφής δεν είναι ξεχωριστό layer, αλλά είναι ενσωματωμένη στη οθόνη, κι έτσι αποφεύγεται το θόλωμα της εικόνας ή η αντανάκλαση του εξωτερικού φωτός.

Τέλος, παρόλο που δε δόθηκαν λεπτομέρειες πέρα από ένα άκρως υπαινικτικό “I saw Google in a screen…”, το Cybook Orizon θα έχει πρόσβαση στο ίντερνετ, το πιο πιθανό με WiFi.

Αυτά είναι ως τώρα γνωστά και η Bookeen υπόσχεται σύντομα περισσότερες λεπτομέρειες. Θυμίζω ότι οι ηλεκτρονικοί αναγνώστες της Bookeen εισάγονται και στην Ελλάδα. Επομένως, είναι πιθανό να έρθει το Cybook Orizon και στην Ελλάδα σύντομα μετά την κυκλοφορία του στη Γαλλία.

Πηγή: Bookeen Blog