Υποστήριξη PDF για πρώτη φορά από την εφαρμογή Kindle for Android του Amazon

Υποστήριξη για πρώτη φορά σε αρχεία PDF φέρνει η εφαρμογή Kindle for Android του Amazon για κινητά και tablet PC με λειτουργικό Android. Η αναβάθμιση γίνεται από το επίσημο Android Market, αλλά δεν είναι αυτόματη και απαιτεί έγκριση του χρήστη.
Η υποστήριξη των PDF μένει στα βασικά σε αυτήν την πρώτη προσπάθεια. Μπορούμε να ανοίξουμε ένα PDF, είτε που ήδη βρίσκεται στη συσκευή μας, είτε κατεβάζοντάς το από σελίδες στο internet, και να το διαβάσουμε. Υποστηρίζονται ζουμ με pinch-to-zoom και μετάβαση σε άλλες σελίσες μέσα από τη “μπάρα προόδου”. Αντί για σελίδες, η εφαρμογή δείχνει αριθμό location, που όμως για PDF, αντίθετα με τα ebooks σε mobi, αντιστοιχούν σε πραγματικές σελίδες. Τέλος, μέσα από την εφαρμογή, μπορούμε να κλειδώσουμε τον προσανατολισμό της οθόνης, οριζόνται ή καθέτα.

Με την ίδια αναβάθμιση αυτή (έκδοση 3.3.0.405), υποστηρίζονται επίσης τα τηλέφωνα με Android 4.0 (Ice Cream Sandwich), ενώ έχουν προστεθεί περισσότερες δυνατότητες για τη ρυθμιση των περιθωρίων και την απόσταση μεταξύ των γραμμών στα ebooks σε μορφή mobi.
Από τον Αύγουστο το Amazon έχει αρχίσει σταδιακά την υποστήριξη των PDF στις εφαρμογές του, ξεκινώντας με τη δημιουργία του αρχείου Kindle Print Peplica, στην ουσία ένα PDF με ιδιόκτητο κλείδωμα του Amazon, και την υποστήριξη PDF στο πρόγραμμα Kindle for PC, ενώ χτες ανακοινώθηκε επένδυση του Amazon στην Foxit Corporation, εταιρεία software γνωστή κυρίως για το πρόγραμμα Foxit Reader για την ανάγνωση PDF. Τα PDF είναι σήμερα η πιο διαδεδομένη μορφή αρχείων για ακαδημαϊκά ηλεκτρονικά βιβλία.