Το Amazon γράφει ιστορία: για πρώτη φορά οι πωλήσεις των ebooks ξεπερνούν τις πωλήσεις των paperback

Το Amazon γράφει ιστορία με την ανακοίνωσή του ότι οι πωλήσεις των ηλεκτρονικών βιβλίων Kindle ξεπέρασαν και τις πωλήσεις τυπωμένων βιβλίων paperback (με μαλακό εξώφυλλο ή, αλλιώς, χαρτόδετων) από την αρχή του 2011. Το Ιούλιο του 2010 τα ebooks είχαν ξεπεράσει σε πωλήσεις τα τυπωμένα hardback βιβλία.

Μαζί με τη δημοσιοποίηση των οικονομικών του αποτελεσμάτων για το τελευταίο τρίμηνο του 2010, το Amazon ανακοίνωσε ότι για κάθε 100 τυπωμένα paperback βιβλία από την 1 Ιανουρίου 2011 πουλάει 115 Kindle ebooks, ενώ τα Kindle ebooks που πουλιούνται είναι τρεις φορές περισσότερα από τα hardback βιβλία. Στα Kindle ebooks των στοιχείων αυτών δεν καταμετρώνονται οι δωρεάν τίτλοι, ενώ οι πωλήσεις των τυπωμένων βιβλίων καταμετρώνται ανεξάρτητα από το αν υπάρχουν και σε ηλεκτρονική μορφή ή όχι. Τα στοιχεία αφορούν αποκλειστικά τις ΗΠΑ.

Στις ΗΠΑ, τα hardback βιβλία κοστίζουν σημαντικά περισσότερο από τα ηλεκτρονικά, ενώ τα paperback έχουν ίδιες ή και χαμηλότερες τιμές.

Κατά την πάγια τακτική του, το Amazon δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία για τον ακριβή αριθμό των ebooks και των συσκευών Kindle που πουλιούνται. Οι εκτιμήσεις πάντως συγκλίνουν στο ότι 8 εκατομμύρια Kindle πουλήθηκαν από το Amazon το 2010. Οι εφαρμογές του Kindle είναι επίσης ιδιαίτερα δημοφιλείς στα iPad, iPhone, iPod touch καθώς και σε κινητά και tablet PC με Android.

Το επόμενο ορόσημο που μένει να ξεπεραστεί από το Amazon είναι οι πωλήσεις των Kindle ebooks να ξεπεράσουν το άθροισμα των πωλήσεων όλων των τυπωμένων βιβλίων, hardback και paperback. Το Amazon πουλάει τα βιβλία του μόνο μέσα από το site του και δε διαθέτει κανένα βιβλιπωλείο με “τούβλα και λάσπη”, κάνοντας την αγορά ηλεκτρονικών βιβλίων πιο πιθανή και πιο ελκυστική.

Παράλληλα, οι συνολικές πωλήσεις του Amazon, ανεξαρτήτως κατηγορίας προϊόντων, ξεπέρασαν τα $10 δις το τελευταίο τρίμηνο του 2010 και έφτασαν τα $12.95 δις, που συνιστά αύξηση της τάξης του 36% σε σχέση με τις πωλήσεις την ίδια περίοδο το 2009.

Διαβάστε επίσης:

Σημείωση: Αν αγοράσετε τις συσκευές ακολουθώντας τα links προς το Amazon που υπάρχουν στην ανάρτηση ή το banner που ακολουθεί, το blog παίρνει μια μικρή προμήθεια επί της τιμής της συσκευής χωρίς να υπάρχει επιβάρυνση για τον αγοραστή.

Αγορά Kindle από το Amazon.com

Πηγή: Amazon