“Το τρένο των νεφών” της Ευγενίας Φακίνου, Ισιγκούρο, Χρυσοστομίδης, Κουτσούκης σε ebook από τον Καστανιώτη

Λίγες μέρες μετά την έντυπη κυκλοφορία του, το νέο βιβλίο της Ευγενίας Φακίνου, το μυθιστόρημα “Το τρένο των νεφών” (256 σελ, €9,90, site εκδότη, iBookstore), είναι διαθέσιμο και σε ebook (ePUB) από τις Εκδόσεις Καστανιώτη.

Λένε πως είναι ένα τρένο-φάντασμα, που, αφού φύγει από το σταθμό, βγαίνει από τις ράγες του, χώνεται στα νέφη και χάνεται. Ότι ταξιδεύει ακυβέρνητο και πως όταν φτάσει στο τέρμα του, που είναι και το τέλος του κόσμου, οι επιβάτες έχουν χάσει τα νιάτα τους. Ο Κανένας όμως, αν και ήταν μόνο δέκα χρονών, δεν τα πίστευε αυτά και ανέβηκε στο τρένο με τη μικρή Ρεβέκα, αναζητώντας τον άγνωστο πατέρα του. Στο τρένο των νεφών θα συναντήσει χρυσοθήρες και Ινδιάνους που λένε θαυμαστές ιστορίες, βασιλιάδες και κονκισταδόρες, την Εβίτα Περόν και τον Ωνάση, δωσίλογους κι εγκληματίες πολέμου, τον στρατηγό Μπολίβαρ και τον Τσε Γκεβάρα, αλλά και τον ποιητή που γεννήθηκε σ’ εφτά πόλεις. Μια οδύσσεια του Κανένα ή του Καθένα.

Η Ευγενία Φακίνου δη­μιούργησε το κουκλοθέατρο «Ντενεκεδούπολη». Έχει γράψει και έχει εικονογραφήσει πολλά παιδικά βιβλία. Το 1982 κυκλοφόρησε το πρώτο της μυθιστόρημα “Αστραδενή”.

Σε ηλεκτρονικό βιβλίο σε μορφή ePUB κυκλοφόρησε επίσης η συλλογή διηγημάτων “Νυχτερινά. Πέντε ιστορίες της μουσικής και της νύχτας” (208 σελ, €9,90, site εκδότη, iBookstore) του Ιάπωνα συγραφέα Καζούο Ισιγκούρο. Ο Ισιγκούρο “καταπιάνεται με τον έρωτα, τη μουσική, το πέρασμα του χρόνου. Το εξαίσιο αυτό λογοτεχνικό κουιντέτο μάς μεταφέρει από την Πλατεία του Αγίου Μάρκου της Βενετίας στην ανώνυμη αγγλική ύπαιθρο κι από το σαλόνι ενός λονδρέζικου διαμερίσματος στους αχανείς διαδρόμους ενός πολυτελούς ξενοδοχείου στο Χόλιγουντ. Στη διάρκεια της διαδρομής γνωρίζουμε νεαρούς ονειροπόλους, αφανείς μουσικούς και σταρ στη δύση τους, που όλοι βρίσκονται σε μια στιγμή απολογισμού και προσπαθούν να καταλάβουν τι τους συμβαίνει. Όμως οι πέντε ήρωες αυτών των νυχτερινών διηγημάτων έχουν ακόμα ένα κοινό σημείο: την αγωνία τους να μη χάσει η ζωή τη μαγεία της, ακόμη κι όταν έχουν πια ξεθωριάσει οι ανθρώπινες σχέσεις και οι νεανικές ελπίδες έχουν διαψευσθεί.”
Το βιβλίο “Λεωνίδα Κύρκος. Η δυναμική της ανανέωσης.” (ePUB, 128 σελ, €5,90, site εκδότη, iBookstore) είναι η καταγραφή των συζητήσεων που είχε το 2004 ο ιστορικός ηγέτης του ΚΚΕ Εσωτερικού με τον Ανταίο Χρυσοστομίδη, αρθογράφο της Αυγής, μεταφραστή του Αντόνιο Ταμπούκι και υπεύθυνο του τμήματος ξένης λογοτεχνίας των Εκδόσεων Καστανιώτη. Το βιβλίο δημοσιεύτηκε μετά το θάνατο του Λεωνίδα Κύρκου και προλογίζεται από τον Φώτη Κουβέλη. 
“Ο πάπυρος του Μωυσή” (ePUB, 272 σελ, €9,90, site εκδότηiBookstore) είναι το νέο μυθιστόρημα του Δημήτρη Κουτσούκη. Όταν “στην έρημο της Ιουδαίας, στις δυσπρόσιτες σπηλιές του Κουμράν, ανακαλύπτεται ένα άγνωστο αρχαίο χειρόγραφο της Αδελφότητας των Εσσαίων, που κρύβει το τρομερότερο μυστικό όλων των εποχών”, […] ολόκληρος ο κόσμος θα ζήσει ένα πρωτόγνωρο δράμα, του οποίου το τέλος δεν το υποπτεύεται κανείς.”

iBookstore
Τόσο οι παραπάνω τίτλοι, όσο και ebooks που κυκλοφόρησαν πρόσφατα όπως τα “Ελληνικά Εγκλήματα 4“, “Αθώοι στον έρωτα” της Βανέσας Αδαμοπούλου, “Το τελευταίο τραμ” του Θανάση Καρτερού,  “Ο κώδικας του αυτοκράτορα” του Νίκου Κυριαζή κ.ά. είναι διαθέσιμα επίσης από το iBookstore (iPhone, iPod touch, iPad) στην Ελλάδα, την Κύπρο και άλλες χώρες. Για να τα βρείτε στο ελληνικό iBookstore ακουλουθήστε τα link από τους τίτλους των βιβλίων ή κάντε αναζήτηση στο iBookstore για τον τίτλο, το όνομα του συγγραφέα ή τις εκδόσεις.

Τα ebooks των Εκδόσεων Καστανιώτη διατίθενται επίσης από το το site τους και από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο PERIZITITO.GR.
Στα ηλεκτρονικά βιβλία τους ενσωματώνεται υδατογράφημα με το όνομα του αγοραστή/αναγνώστη (social DRM) και δεν είναι κλειδωμένα με Adobe DRM, οπότε μπορούν να διαβαστούν με την εφαρμογή ή τη συσκευή της επιλογής μας και να μετατραπούν σε αρχείο Mobipocket για Kindle (οδηγός βήμα-βήμα για τις μετατροπές). Οι τιμές τους είναι, ανάλογα με τον τίτλο, 35% με 50% χαμηλότερες από την τιμή των αντίστοιχων τυπωμένων βιβλίων.