Το Σάββατο παρουσιάζουμε το “Άκου!”

Το Σάββατο, 29/6 παρουσιάζουμε το βιβλίο “Άκου!” των Βορειοδυτικών Εκδόσεων στην Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης. Την παρουσίαση θα κάνουν ο δημιουργός του βιβλίου Λευτέρης Παπαθανάσης, η δημοσιογράφος Κατερίνα Σταυρούλα και ο “Ηλεκτρονικός Αναγνώστης”.
37 εικόνες βασισμένες στους στίχους του Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι περιλαμβάνει το βιβλίο “Άκου!” από τις Βορειοδυτικές Εκδόσεις. Δεν πρόκειται όμως μόνο για βιβλίο, αλλά και για μη-ανταγωνιστικό παιχνίδι αφηγήσεων καθώς η έντυπή του έκδοση συνοδεύεται από 37 κάρτες ενώ στη σελίδα του “Άκου!” στο Facebook μπορείτε να βρείτε οδηγίες για το πώς να το παίξετε. Όπως και τα άλλα βιβλία των Βορειοδυτικών Εκδόσεων, το ebook διατίθεται δωρεάν με άδεια Creative Commons.
Οι εικόνες, το παιχνίδι και ο κατατοπιστικός πρόλογος είναι δημιουργία του Λευτέρη Παπαθανάση ή boban. Στο tumblr που διατηρεί μπορείτε να βρείτε περισσότερες δουλειές του.
Όμως το “Άκου!” δεν το δημιούργησε εντελώς μόνος το, αλλά με τη βοήθεια φίλων εντός και εκτός Facebook.
Έτσι στη συζήτησή μας θα αναφερθούμε ταιριαστά στις δημιουργίες, βιβλία και όχι μόνο, που ξεκινούν από το internet και τα social media και τις νέες δυνατότητες που αυτά δίνουν για τις εκδόσεις.