Το μυθιστόρημα “Ο Τζόνι κι εγώ” της Ντίας Μέξη-Τζόουνς σε ebook

Σε e-book σε ePUB είναι πλέον διαθέσιμο το μυθιστόρημα “Ο Τζόνι κι εγώ” (286 σελ,  €5,99) της Ντίας Μέξη-Τζόουνς, που στην έντυπη κυκλοφορία του από την Εμπειρία Εκδοτική είχε γίνει best seller. Είναι το πρώτη βιβλίο με πρωταγωνίστρια την Πηνελόπη, που διαθέτει και δικό της προφίλ στο Facebook, και έχει δώσει το όνομά της και στο δεύτερο βιβλίο της Μέξη-Τζόουνς “Πηνελόπη Online” (270 σελ, €5,99, παρουσίαση). Η συγγραφέας αντλεί από την προσωπική της εμπειρία για να εξηγήσει, με πολύ ζωντανό και άμεσο τρόπο, “τι εστί Αγγλία”.

Και συγκεκριμένα:

Η Πηνελόπη είναι μία έξυπνη, σοφιστικέ Αθηναία, κληρονόμος τριών χιλιάδων χρόνων ελληνικής κουλτούρας, ιστορίας και δόξας. Όταν φεύγει στην Αγγλία για σπουδές, συναντά τον Τζόνι, γοητευτικό μεν, αλλά χωρίς αμφιβολία τυπικό Άγγλο. Τον ερωτεύεται, τον παντρεύεται και δημιουργούν οικογένεια. Μέχρις εδώ, όλα τέλεια! Πολύ γρήγορα όμως θα συνειδητοποιήσει ότι τώρα έχει να κάνει με έναν «ξένο» μέσα στο ίδιο της το σπίτι και επίσης ότι έχει μετακομίσει σε ένα περιβάλλον με κρύα κτίρια, αστείες υδραυλικές εγκαταστάσεις, παράξενους γείτονες και πολύ περίεργα… ήθη κι έθιμα. 

Η Πηνελόπη μπερδεύεται, απελπίζεται, κλαίει, αλλά κυρίως γελάει προσπαθώντας να καταλάβει τον καινούργιο τρόπο ζωής που πρέπει να ακολουθήσει. Αγωνίζεται να δαμάσει τη γλώσσα, όπως επίσης αγωνίζεται να γοητεύσει τους Άγγλους προκειμένου να αποδεχτούν το ταμπεραμέντο της. 

Ένα ξεκαρδιστικό βιβλίο για όποιον έχει μείνει στο εξωτερικό ή έχει γνωρίσει κάποιον με διαφορετική κουλτούρα ή απλώς αναρωτιέται γιατί οι ξένοι κάνουν τα πάντα με τόσο διαφορετικό τρόπο απ’ ότι εμείς οι Έλληνες…

Tα ebooks της Nτίας Μέξη-Τζόουνς διατίθενται από το iBookstore και τα CosmoBooks, Myebooks PERIZITITO.GR και άλλα βιβλιοπωλεία και διαβάζεται με όλες τις συσκευές και τις εφαρμογές που υποστηρίζουν ePUB και μπορεί να μετατραπεί σε Mobi για Kindle.