“Τα όνειρα της Νίνας” της Λένας Διβάνη, νέο παιδικό παραμύθι-εφαρμογή από τις Εκδ. Καστανιώτη

Την Παρασκευή θα διαθέσουμε promo codes για την εφαρμογή.
Ενημερωθείτε άμεσα από το Twitter και το Facebook του blog.

Ανέβηκε σήμερα στο App Store το παιδικό παραμύθι – εφαρμογή “Τα όνειρα της Νίνας” της Λένας Διβάνη από τις Εκδόσεις Καστανιώτη. Η εφαρμογή τρέχει σε iPad, iPhone και iPod touch (με iOS 4.0 ή νεότερο) και κοστίζει €1.59.

Το παραμύθι “Τα όνειρα της Νίνας” κυκλοφόρησε το 2006 σε έντυπη έκδοση μαζί με CD (€12). Η εφαρμογή (σύντομο link http://itunes.com/apps/ΤαόνειρατηςΝίνας για όσους έχουν iTunes ή εδώ για όσους δεν έχουν το πρόγραμμα) περιλαμβάνει το βιβλίο, 32 σελίδες, καθώς και αφήγηση στα ελληνικά από τη συγγραφέα με τη συνοδεία μουσικής. Η εικονογράφηση είναι της Μαρίας Καραγιάννη και η μουσική του Don Taylor.

Ο αναγνώστης μπορεί να διαβάσει το βιβλίο με τη συνοδεία αφήγησης ή χωρίς αυτήν, ενώ προχωρώντας στην επόμενη σελίδα η μουσική και η αφήγηση συνεχίζεται από το νέο σημείο που ξεκινάμε να διαβάζουμε. Αν κλείσουμε την εφαρμογή και επιστρέψουμε αργότερα, το βιβλίο, η αφήγηση και η μουσική συνεχίζει από το σημείο στο οποίο είχαμε μείνει.

Από την περιγραφή του βιβλίου:

Η Νίνα είναι ένα κοριτσάκι που τα βράδια φοβάται να κοιμηθεί. Όταν όμως αρχίζει να την παίρνει ο ύπνος στο θρανίο, καταλαβαίνει πως κάτι πρέπει να κάνει. Τότε εμφανίζεται η Νάνι, που είναι ολόιδια με εκείνη, και της υπόσχεται πως θα τη βοηθήσει. Mαζί της, η Νίνα μπαίνει στα όνειρά της και συναντά όλα εκείνα που την αφήνουν ξάγρυπνη: τρομακτικά τέρατα που απειλούν πως θα τη φάνε, επικίνδυνα φρούτα, πλημμύρες, γοργόνες που δίνουν παραπλανητικές οδηγίες. Η διαδρομή δεν είναι εύκολη και η Νίνα συχνά δειλιάζει. Όμως η Νάνι της υπενθυμίζει: «Μόνο όταν αντιμετωπίσεις τους φόβους σου, θα προχωρήσεις και θα πετύχεις αυτό που θες»…

Η Λένα Διβάνη είναι συγγραφέας και αναπληρώτρια καθηγήτρια στη Νομική της Αθήνας. Σε ηλεκτρονικό βιβλίο σε ePUB κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της “Εργαζόμενο Αγόρι” (δωρεάν) και “Ένα πεινασμένο στόμα“.

Περισσότερα παιδικά e-books: