Τα πρώτα video με το tablet PC BlackBerry PlayBook

Εφαρμογές Adobe Reader και Kobo προεγκατεστημένες

Τα πρώτα βίντεο με το tablet PC BlackBerry PlayBook είναι εδώ και είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τη συσκευή σε λειτουργία. Στη συνέχεια έχουμε τρια βίντεο, από το CNET, το Engadget και το επίσημο, που μας ξεναγούν στην ταμπλέτα της RIM. Οι γενικές εντυπώσεις είναι ότι πρόκειται για συσκευή με ταχύτητα και καλή απόκριση. Στο βίντεο του Engadget ειδικά υπάρχει ένα σκληρό test για το multitasking, με ταυτόχρονη λειτουργία παιχνιδιού, βίντεο, μουσικής και slideshow. Και παρόλο που με όλα αυτά μαζί το PlayBook κάπου αρχίζει να δυσκολεύεται, φαίνεται να έχει δύναμη επιπέδου laptop.

Από την πλευρά της ανάγνωσης, όπως είχαμε πει, θα υπάρχει προεγκατεστημένη η εφαρμογή για e-books Kobo (με πρόσβαση στο ομώνυμο μεγάλο αγγλόφωνο βιβλιοπωλείο), αλλά και Adobe Reader.
Θα αναπτυχθούν βέβαια εφαρμογές και από άλλους developers, καθώς το λειτουργικό του PlayBook θα είναι κάτι καινούργιο, που αναπτύχθηκε από την QNX, που είχε εξαγοραστεί το 2010 από τη RIM.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά τα πράγματα είναι όπως τα γνωρίζαμε: οθόνη 7 ιντσών multi-touch, διπύρηνος επεξεργαστής και multitasking, κάμερες μπρος-πίσω και οθόνη υψηλής ανάλυσης. Για περισσότερα δείτε την αναλυτικότερη παρουσίαση του BlackBerry PlayBook. Αυτό που σίγουρα θα θέλουμε να μάθουμε, αλλά δεν έχουμε μάθει ακόμα είναι η τιμή. Γιατί ωραία τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, αλλά δεν είναι απίθανο το iPad να αρχίσει να φαίνεται συγκριτικά μια φτηνή λύση.