Στο Android Market η εφαρμογή του myeBooks.gr, για ePUB και PDF με και χωρίς κλείδωμα Adobe DRM

Library: το σύνολο των e-books που έχουμε αγοράσει από το myeBooks.gr
 (είτε τα έχουμε κατεβάσει στη συσκευή μας είτε όχι)

Ανέβηκε χτες στο Android Market και είναι διαθέσιμη για κατέβασμα η εφαρμογή myeBooks Mobile του myeBooks.gr. Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα για αγορά και ανάγνωση ebooks σε ePUB και PDF από το myeBooks.gr, αλλά και ανάγνωση των ebooks σε ePUB και PDF που έχουν Adobe DRM και έχουν αγοραστεί από άλλα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία, καθώς και όσων ebooks σε αυτές τις δύο μορφές έχουμε στον υπολογιστή μας και θέλουμε να τα περάσουμε σε ένα tablet PC ή ένα smartphone που τρέχει Android. Η εφαρμογή είναι δωρεάν.

Ως τώρα ο μόνος τρόπος να διαβαστούν κλειδωμένα ebooks με Adobe DRM σε συσκευές με Android ήταν μέσω της υπηρεσίας txtr, όπου όμως έπρεπε να ανεβάζουμε κάθε φορά μέσω του υπολογιστή τα νέα ebooks που αγοράζουμε.

Library: το σύνολο των e-books που έχουμε αγοράσει από το myeBooks.gr
 (είτε τα έχουμε κατεβάσει στη συσκευή μας είτε όχι)

Η εφαρμογή του myeBooks.gr μας δίνει τη δυνατότητα να αγοράζουμε και να κατεβάζουμε απευθείας τα ebooks του μέσα από την εφαρμογή, αλλά και να περνάμε και όσα ebooks σε PDF ή ePUB έχουν κλείδωμα Adobe DRM. Πρακτικά αυτό σημαίνει όλα τα ebooks από τα βιβλιοπωλεία που κλειδώνουν τα ebooks τους εκτός από τα iBookstore, Amazon και Barnes & Noble, καθώς και από βιβλιοπωλεία και εκδότες που δεν κλειδώνουν τα ebooks τους ή δικά μας αρχεία.

Ιδιαίτερα καλή είναι η διαχείριση των PDF, αφού μπορούμε να επιλέξουμε το ζουμ που θέλουμε και στη συνέχεια να κλειδώσουμε τις επιλογές μας για να διατηρηθούν οι ίδιες όσο διαβάζουμε το αρχείο.

Φιλοδοξία του myeBooks.gr είναι η εφαρμογή του να αποτελέσει βασική εφαρμογή για την ανάγνωση e-books στις συσκευές Android όχι μόνο για τα δικά του e-books αλλά και όχι μόνο για τους ελληνόφωνους αναγνώστες, καθώς το μενού της είναι στα αγγλικά.

Την ίδια ημέρα που ανέβηκε η εφαρμογή του myeBooks.gr στο Android Market ανέβηκε και η εφαρμογή Aldiko 2.0, που δίνει παρόμοιες δυνατότητες για τα κλειδωμένα ebooks, αλλά δεν ενσωματώνει το βιβλιοπωλείο του myeBooks.gr, που αυτή τη στιγμή διαθέτει σχεδόν 1500 τίτλους ebooks στα ελληνικά.

Οι εφαρμογές myeBooks Mobile και Aldiko είναι οι μόνες για συσκευές με Android που επιτρέπουν την αγορά και την ανάγνωση κλειδωμένων eboοks με Adobe DRM χωρίς τη μεσολάβηση υπολογιστή. Έτυχε να ανέβουν την ίδια ακριβώς ημέρα, αλλά είναι ενδιαφέρον ότι η μία προέρχεται από ελληνική εταιρεία, κάτι σπάνιο για το χώρο της πληροφορικής.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να εγκριθεί από την Apple και η αντίστοιχη εφαρμογή του myeBooks.gr για iPad, iPod touch και tablet PC.

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή από το Android Market. Είχα δοκιμάσει  την εφαρμογή πριν κυκλοφορήσει και μπορείτε να δείτε στο σχετικό post περισσότερα screenshot και τις δυνατότητές της αναλυτικά.