Σημαντική αναβάθμιση της εφαρμογής Kindle για iPhone και iPad

Σε σημαντική αναβάθμιση προχώρησε το Amazon στην Kindle εφαρμογή του για iPad και iPhone/iPod touch. Οι νέες δυνατότητες της εφαρμογής είναι:

  • Το κατέβασμα των e-books συνεχίζεται και όταν η εφαρμογή λειτουργεί στο background σε συσκευές με iOs 4 ή νεότερο.
  • Τα αρχεία Mobipocket μπορούν να ανοιχτούν κατευθείαν με την εφαρμογή μέσα από τον browser Safari ή από το email μας, ενώ μέσω του iTunes μπορούμε να περάσουμε από τον υπολογιστή μας αρχεία στην εφαρμογή. Έτσι, δίνεται άμεση πρόσβαση σε εκατομμύρια e-books που δεν έχουν πια πνευματικά δικαιώματα, όπως από το Project Gutenberg ή το Internet Archive, αλλά και σε online βιβλιοωλεία που δεν κλειδώνουν τα e-books τους και τα διαθέτουν και σε μορφή Mobipocket, όπως το Smashwords και το Feedbooks. Βέβαια, ως τώρα αυτό κάτι αντοίστιχο ήταν δυνατό για τα ePUB μέσω της εφαρμογής iBooks, αλλά αν χρησιμοποιείται την εφαρμογή Kindle για αγορές και ανάγνωση βολεύει να έχετε όλα τα e-books συγκεντρωμένα σε μία εφαρμογή.
  • Βελτίωση του ζουμ για τις εικόνες
  • Νέος δείκτης για το σε ποιο σημείο του βιβλίου βρισκόμαστε
  • Επιδιόρθωση κάποιων bugs

Η εφαρμογή ήδη υποστήριζε πρόσβαση σε αγγλικό λεξικό, σελιδοδείκτες, σημειώσεις, υπογραμμίσεις και αποθήκευση του τελευταίου σημείου στο οποίο σταματήσαμε να διαβάσουμε, αλλά και συγχρονισμό τους με τις άλλες εφαρμογές Kindle (PC, Mac, κινητά BlackBerry, κινητά με Windows  Phone 7 ή κινητά και tablet PC με Android) ή τους ηλεκτρονικούς αναγνώστες Kindle μέσω του δικτύου Whispersync του Amazon.

Μια ιδιαιτερότητα της εφαρμογής για iPad, iPhone και iPod touch είναι ότι υποστηρίζονται Kindle ebooks ήχο και βίντεο, κάτι που δεν ισχύει για τους ηλεκτρονικούς αναγνώστες Kindle ούτε όμως και τις άλλες εφαρμογές για κινητά και tablet PC.

Παρόλο που το Amazon έχει μακράν το μεγαλύτερο αγγλόφωνο κατάλογο e-books προς πώληση, με σχεδόν 800.000 τίτλους έναντι 130.000 του iBookstore, το iBooks υπερέχει αισθητικά και κυρίως επιτρέπει να διαβάζουμε και αρχεία PDF που δεν είναι κλειδωμένα, είτε τα κατεβάζουμε από το internet είτε τα στέλνουμε στον εαυτό μας με email είτε τα περνάμε μέσω iTunes.

Το Amazon πάντως καταφέρνει να καθιερώνεται ως το βιβλίοπωλεία για τα e-books ακόμα και στις συσκευές της Apple χάρη στην πλούσια συλλογή e-books που διαθέτει, αλλά και χάρη στις εφαρμογές του που είναι παντού, σε όλες τις συσκευές – ακόμα και στο Mac App Store το Kindle for Mac ήταν η πρώτη εφαρμογή ανάγνωσης e-book που ανέβηκε.

Διαβάστε επίσης: