Σε ebook από τον Ίκαρο η συλλογή διηγημάτων “Στον Τόπο” του Δημήτρη Νόλλα

Σε ebook από τις Εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφόρησε η νέα συλλογή διηγημάτων “Στον Τόπο” (ePUB, 88 σελ, €5,99, iBookstore) του Δημήτρη Νόλλα. 
Αναγνωρισμένος πεζογράφος και μάστορας της μικρής φόρμας, “γι’ άλλη μιά φορά, ο Νόλλας σκαλίζει μιά σειρά από πληγές –της ξενοφοβίας, της λαμογιάς, της απληστίας, του ατομικισμού- χωρίς να κουνάει δασκαλίστικα το δάχτυλό του. Μιλάει γι’ αυτά ευθέως, επιστρατεύοντας ενίοτε, ως άλλες ερινύες, και φαντάσματα από το παρελθόν -για την ακρίβεια από τα χρόνια του ΄80. Ωστόσο, πριμοδοτεί το αίτημα της αλληλεγγύης, της κατανόησης και της αγάπης, στήνοντας κάθε τόσο «διαδρόμους λέξεων» ανάμεσα σ’ εντελώς διαφορετικούς ανθρώπους που μόνο την μοναξιά τους έχουν να μοιραστούν”, αναφέρει ο Σταρούλα Παπασπύρου στο Protagon.
Σε αντίστοιχο τόνο είναι και οι επισημάνσεις του Γρηγόρη Μπέκου στο Βήμα: “Διαβάζοντας αυτές τις ιστορίες αναρωτιέται κανείς αν υπάρχει ακόμη χώρος για νηφαλιότητα, για υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, για συνειδητοποίηση της πολυπλοκότητας των πραγμάτων, για αντίσταση εν τέλει σε μια πραγματικότητα που απειλεί να μας αποκτηνώσει πλήρως. Στη λογοτεχνία του Νόλλα υπάρχει αυτός ο χώρος, πνέει αυτός ο καθαρός αέρας, οι αναθυμιάσεις της βίας και η ρητορική του μίσους δεν μας αγγίζουν, όχι επειδή δεν υπάρχουν αλλά επειδή οι ήρωες θαρραλέα τις αποδοκιμάζουν. Ο συγγραφέας επιμένει με φωνή παρηγορητική και αφυπνιστική, επιμένει ότι «με την αγάπη μπορεί κάτι να σωθεί» για τους εαυτούς μας και για τους άλλους. Οποιος διαβάζει αυτήν την πρόταση ως γράμμα κενό, ως ανθρωπιστικό ευχολόγιο, καλύτερα να μην κάνει τον κόπο.”
Σημεία πώλησης και δυνατότητες ανάγνωσης
Τα e-books των Εκδόσεων Ίκαρος διατίθενται από το site των εκδόσεων και τα βιβλιοπωλεία PERIZITITO.GR, IANOS και iBookstore. Ο Ίκαρος διαθέτει συνολικά 30 ebooks σε ePUB, ανάμεσά στους έργα των Χρήστου Γιανναρά και Κικής Δημουλά, καθώς και τις εφαρμογές Ντίλι-Ντίλι και Logicomix για iPad, iPhone και iPod touch.

Στα ηλεκτρονικά βιβλία τους ενσωματώνεται υδατογράφημα με το όνομα του αγοραστή/αναγνώστη (social DRM) και δεν είναι κλειδωμένα με Adobe DRM, οπότε μπορούν να διαβαστούν με την εφαρμογή ή τη συσκευή της επιλογής μας και να μετατραπούν σε αρχείο Mobipocket για Kindle (οδηγός βήμα-βήμα για τις μετατροπές). Η μετατροπή αυτή δεν είναι εφικτή για τα ebooks που αγοράζονται από το iBookstore.