Περιήγηση στην πόλη του επιθεωρητή Βαλάντερ με δωρεάν εφαρμογή για iPad, iPhone και Android

Η προβολή της τηλεοπτικής σειράς “Επιθεωρητής Βαλάντερ” από τη ΝΕΤ έχει αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον για τον διάσημο ήρωα του Σουηδού συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων Henning Mankell. Ο Βαλάντερ, αν και ιδιαίτερα κοσμοπολίτης στις περιπέτειές του, είναι στενά συνδεδεμένος με την πόλη του, το Ystad της νότιας Σουηδίας, η οποία έγινε και η ίδια διάσημη χάρη σε αυτόν.
Οι φανατικοί αναγνώστες των αστυνομικών μυθιστορημάτων πάντα θέλουμε να γνωρίζουμε περισσότερα για τις πόλεις στις οποίες δρουν οι ήρωες των μυστηρίων. Καθόλου τυχαία τα σύγχρονα αστυνομικά και noir μυθιστορήματα περιγράφουν πολύ αναλυτικά τις πόλεις και τους δρόμους τους.

Η κοινότητα  του Ystad δημιούργησε μια δωρεάν εφαρμογή με περισσότερες πληροφορίες για την πόλη. Η εφαρμογή “In the footsteps of Wallander” (“Στα βήματα του Βαλάντερ”) διατίθεται δωρεάν τόσο για iPhone και iPad όσο και για συσκευές Android.

Ο αναγνώστης μπορεί να βρει εκεί περισσότερες πληροφορίες για τα σημεία του Ystad που ο Mankell αναφέρει στα βιβλία του. Ξεκινώντας από τον χάρτη ή από τη λίστα με τις τοποθεσίες, μαθαίνουμε περισσότερα, με φωτογραφίες και κείμενο, για την πόλη του Επιθεωρητή. Επίσης, έχουν συμπεριληφτεί πληροφορίες για τα βιβλία του Mankell.
Στα ελληνικά τα βιβλία του Mankell κυκλοφορούν και σε ebooks και μπορείτε να τα βρείτε στο site των Εκδόσεων Ψυχογιός και το ελληνικό iBookstore, αλλά και σε άλλα βιβλιοπωλείο, όπως το MyeBooks και το CosmoBooks.