“Πέντε ζωές κι ένα μυθιστόρημα” της Δώρας Κασκάλη, δωρεάν ebook από το Open Book

Νέο ebook από τη σελίδα για την ανοιχτή λογοτεχνία OpenBook του Γιάννη Φαρσάρη. Η Δώρα Κασκάλη περιγράφει στη νουβέλα “Πέντε ζωές κι ένα μυθιστόρημα: Σπουδή ενός δόκιμου γραφιά” (96 σελίδες) τη δική της συγγραφική περιπέτεια, από το γράψιμο και τους πειραματισμούς με το ύφος  έως την έκδοση του βιβλίου. Το e-book διατίθεται δωρεάν με άδεια Creative Commons, όπως και οι άλλες εκδόσεις του Open Book. Μπορείτε να το κατεβάσετε σε PDF ή να το διαβάσετε στο issuu.com, ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμο και σε ePUB και Mobi.
Περισσότερα για το βιβλίο:

Η νουβέλα «Πέντε ζωές κι ένα μυθιστόρημα» παρακολουθεί την προσπάθεια της αφηγήτριας και επίδοξης συγγραφέα να κατακτήσει ένα προσωπικό ύφος. Η περιπέτεια της αφήγησης συμπλέκεται με τις περιπέτειες της ηρωίδας του εγκιβωτισμένου μυθιστορήματος, αλλά και μιας ολόκληρης γενιάς προς τη δύσκολη ενηλικίωση. Η αφηγήτρια θα πειραματιστεί με τη γυναικεία γραφή, το αστυνομικό μυθιστόρημα, το ψυχολογικό θρίλερ, την ερωτική/αισθηματική λογοτεχνία και τις υφολογικές και θεματικές συμβάσεις τους, πλαισιώνοντας αντίστοιχα κεφάλαια του βίου της βασικής πρωταγωνίστριας. Το κείμενο βρίσκεται σε μόνιμο διάλογο με τον εαυτό του κι έναν υποψήφιο εκδότη, επιχειρώντας να κατανοήσει τους μηχανισμούς που διαμορφώνουν το εκάστοτε αναγνωστικό γούστο. Αν και κατακερματισμένο αφηγηματικά, στην πραγματικότητα το βιβλίο παρακολουθεί με άλλοτε σπαρταριστό, άλλοτε ασθματικό και άλλοτε λυρικό τρόπο την πορεία μιας γυναίκας προς την αυτογνωσία.

Το OpenBook.gr είναι το site όπου ο συγγραφέας Γιάννης Φαρσάρης συγκεντρώνει και δημοσιεύει ηλεκτρονικά βιβλία που διατίθενται δωρεάν και με άδειες Creative Commons, ανάμεσά τους και τα δικά του. Υπάρχουν επίσης πολλά links για δωρεάν ebooks στα ελληνικά. Ο Γιάννης Φαρσάρης έχει ξεκινήσει επίσης το site ONE:STORY, όπου δημοσιεύεται “μια ιστορία κάθε μέρα” από πολλούς συγγραφείς που ήδη έχουν δημοσιεύσει κείμενά τους ή είναι πρωτοεμφανιζόμενοι.