“Ο Θόλος”, το νέο βιβλίο του Stephen King κυκλοφορεί στα ελληνικά συγχρόνως σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή

Το βιβλίο του Stephen King “Ο Θόλος” κυκλοφόρησε χτες στα ελληνικά από τις εκδόσεις Bell/Χαρλένικ και είναι διαθέσιμο συγχρόνως σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.

Πρόκειται για βιβλίο που είχε βγει το 2009 στα αγγλικά με τον τίτλο Under the Dome (Wikipedia, στα αγγλικά: για Kindle, ePUB από το Kobo). Η μετάφραση είναι του Νίκου Σπυριδάκη.

Η τιμή για το τυπωμένο βιβλίο είναι €14 (1168 σελίδες) και για το ηλεκτρονικό €12.60 (από το myeBooks.gr, PDF με Adobe DRM). Καθώς δηλαδή στα περισσότερα βιβλιοπωλεία μια έκπτωση 10% για το τυπωμένο βιβλίο είναι δεδομένη, έντυπο και ηλεκτρονικό βιβλίο έχουν την ίδια ακριβώς τιμή. Η τιμή για το τυπωμένο πάντως είναι χαμηλή με δεδομένη την έκταση του βιβλίου.

Είναι το χιλιοστό βιβλίο από τη σειρά Bell των εκδόσεων Χαρλένικ.

Η υπόθεση του βιβλίου:

Είναι ένα ήσυχο φθινοπωρινό πρωινό στη μικρή πόλη του Τσέστερ’ς Μιλ. Η Κλοντέτ Σάντερς κάνει μάθημα αεροπλοΐας, η κυρία Έβανς φροντίζει το λαχανόκηπό της, ο Ντέιλ Μπάρμπαρα ετοιμάζεται να φύγει μακριά με οτοστόπ… 

Ξαφνικά, ένα αόρατο φράγμα περικλείει την πόλη. Γίνεται τόσο απότομα, που το χέρι της κυρίας Έβανς κόβεται στα δύο ακριβώς πάνω στο όριό του. Το αεροπλάνο της Κλοντέτ συντρίβεται στα τοιχώματά του. Κι ο Ντέιλ δεν μπορεί πια να πάει πουθενά. Τίποτε δεν περνάει το Θόλο… 

Κανείς στο Τσέστερ’ς Μιλ δεν ξέρει τι ακριβώς είναι αυτό που τους απέκοψε από τον υπόλοιπο κόσμο, από τι προήλθε, ούτε πώς μπορούν να το διαπεράσουν. Αλλά ένας φανατικός και αδίστακτος άνθρωπος, ο Τζιμ Ρένι, βλέπει στο Θόλο την τέλεια ευκαιρία για να υποτάξει την πόλη στην παρανοϊκή εξουσία του. 

Ενώ όλες οι προσπάθειες του έξω κόσμου να σπάσουν το φράγμα αποτυγχάνουν, ο Ντέιλ και οι λιγοστοί σύμμαχοί του προσπαθούν να αντιταχθούν στο καθεστώς τρόμου που επιβάλλει ο Ρένι. Και στο μεταξύ, τα τρόφιμα μειώνονται, το νερό και ο αέρας λιγοστεύουν. Ο χρόνος λιγοστεύει για όσους βρίσκονται κάτω απ’ το Θόλο… 

Ένα θρίλερ υψηλής τάσης, αποκαλυπτικό όραμα και ταυτόχρονα μια γοητευτική πολιτική αλληγορία, από τον ασύγκριτο Stephen King.

Διαβάστε επίσης: