Ο Αύγουστος Κορτώ διαθέτει 2 βιβλία του για δωρεάν κατέβασμα

Δύο παλαιότερα βιβλία του διαθέτει δωρεάν για κατέβασμα σε ηλεκτρονική μορφή  ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ από τη σελίδα του στο Facebook. Πρόκειται για το μυθιστόρημα “Το Τετράγωνο” (427 σελ, 2000, Εξάντας) και ένα ανέκδοτο “μυθιστορηματάκι χαζοχαρούμενο, γραμμένο το χειμώνα του ’99, με τίτλο ‘Η λαιμαργία‘”. Τα βιβλία είναι μεν δωρεάν, αλλά ο συγγραφέας ζητάει από όσους μπορούν “ένα μικρό αντάλλαγμα“: “Αυτές τις μέρες, στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκπτώσεων, μπορεί κανείς να βρει θαυμάσια βιβλία – ελληνικά και ξένα, κλασικά και σύγχρονα – με 3 και 4 ευρώ. […] Θα μου δίνατε λοιπόν τεράστια χαρά αν αγοράζατε έστω κι ένα βιβλίο και το δωρίζατε σε κάποια σχολική βιβλιοθήκη”.
Τα βιβλία μπορείτε να τα κατεβάσετε σε μορφή .doc (τα στανταρτ αρχεία του Word). Όμως μπορείτε να τα μετατρέψετε για προσωπική χρήση μόνοι σας σε ePUB ή mobi (Kindle) με το δωρεάν πρόγραμμα Calibre, ώστε να τα διαβάσετε με μεγαλύτερη άνεση σε ηλεκτρονικούς αναγνώστες και εφαρμογές για e-books.

“All rights je m’en fous”

Έχει ενδιαφέρον πως ο Κορτώ, με εκτενές συγγραφικό και μεταφραστικό έργο, επέλεξε να διαθέσει δύο παλιότερα βιβλία του δωρεάν, το ένα μάλιστα ανέκδοτο. Η δωρεάν διανομή ebooks δεν είναι μια επιλογή που φέρει το στίγμα του συγγραφέα που δεν έχει ακόμα εκδοθεί ή που δυσκολεύεται να πουλήσει τα βιβλία του.

Τα βιβλία μάλιστα δε διατίθενται καν μέσα από το προσωπικό του site, αλλά κατευθείαν από τη σελίδα του στο Facebook. Ο Κορτώ δουλεύει εντατικά το προφίλ του στο Facebook, με συνεχές ποστάρισμα και συζήτηση, έχοντας οικοδομήσει έναν απευθείας, προσωπικό δίαυλο επικοινωνίας με τους αναγνώστες τους.