“Ο άνθρωπος μηχανή”, Σταμάτης, Μιχαλοπούλου, Πριοβόλου σε ebooks από τον Καστανιώτη

Σε ebooks σε μορφή ePUB κυκλοφόρησαν από τις Εκδόσεις Καστανιώτη τα νέα βιβλία των Μαξ Μπάρυ, Αλέξη Σταμάτη, Αμάντας Μιχαλοπούλου, Ελένης Πριοβόλου, Ζωής Μπελούκα και Δημήτρη Μάρδα.
Ο άνθρωπος μηχανή” (320 σελ, €9,90, iBookstore) του Μαξ Μπάρυ είναι ένα μυθιστόρημα με θέμα την τεχνολογία και άρωμα Φράνκενσταϊν. “Ο Τσαρλς Νιούμαν, επιστήμονας και ερευνητής, χάνει το πόδι του σε εργαστηριακό ατύχημα. Δεν το βλέπει όμως ως τραγωδία. Το βλέπει ως ευκαιρία. Ο Τσάρλι ανέκαθεν πίστευε ότι το σώμα του μπορούσε να γίνει καλύτερο. Αρχίζει λοιπόν να εξερευνά μερικές ιδέες. Να κατασκευάζει μέλη. Καλύτερα απ’ τα αληθινά. Η ειδική προσθετικός Λόλα Σανκς λατρεύει τα άρτια τεχνητά μέλη. Στο πρόσωπο του Τσάρλι, βλέπει έναν άνθρωπο έτοιμο να αποκτήσει ένα πλήρες τεχνητό σώμα. Οι άλλοι, παρ’ όλα αυτά, βλέπουν έναν τρελό. Ή ένα προϊόν. Ή ένα όπλο. Μυθιστόρημα για την εποχή της διεισδυτικής τεχνολογίας, Ο άνθρωπος-μηχανή είναι η φρικιαστικά κωμική κατάδυση ενός ανθρώπου που αναζητά την απόλυτη αυτοβελτίωση”.

Ο Μπάρυ δημοσίευε σταδιακά το βιβλίο του online καθώς το έγραφε και, μετά τη μεγάλη ανταπόκριση των αναγνωστών στο internet, το ξαναδούλεψε και οι εκδόσεις Vintage το εξέδωσαν ολοκληρωμένο. “Ο άνθρωπος μηχανή” θα γυριστεί μάλιστα σε ταινία από τον σκηνοθέτη Ντάρεν Αρονόφσκι (“Ρέκβιεμ για ένα Όνειρο”, “Μαύρος Κύκνος”).

Σε νέα συμπληρωμένη έκδοση κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα  “Μπαρ Φλωμπέρ” (384 σελ, €9,90, iBookstore) του Αλέξη Σταμάτη, που έχει μεταφραστεί στη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και τη Σερβία. Σε αυτό το βιβλίο περιπλάνησης, “ο Γιάννης Λουκάς είναι ένας επίδοξος συγγραφέας, που επιμελείται την αυτοβιογραφία του λογοτέχνη πατέρα του. Τακτοποιώντας το υπόγειο του πατρικού του, βρίσκει ένα χειρόγραφο με τίτλο Μπαρ Φλωμπέρ. Το κείμενο, που υπογράφει ένας άγνωστος πεζογράφος, ο Λουκάς Ματθαίου, τον συγκλονίζει. Αποφασίζει να τον αναζητήσει και ανακαλύπτει πως πρόκειται για έναν μυστηριώδη, εξαφανισμένο άντρα. Ακολουθώντας τα ίχνη του, αρχίζει ένα οδοιπορικό σε εμβληματικές μητροπόλεις της Ευρώπης του τέλους του εικοστού αιώνα και ταυτόχρονα μια καταβύθιση στον ίδιο του τον εαυτό”. Σε ebook κυκλοφορούν επίσης  τα μυθιστορήματά του “Οδός Θησέως” (384 σελ, δωρεάν), “Θρυλικές ιστορίες” (184 σελ, €5,90, iBookstore), “Σκότωσε ό,τι αγαπάς” (264 σελ, €9,90, iBookstore), “Κυριακή” (352 σελ, €9,90, iBoosktore) και το διήγημά του στη συλλογή “Τέλος καλό, όλα καλά” (184 σελ, €5,90, iBoosktore).

Πολιτικό θρίλερ και αστυνομική περιπέτεια συγχρόνως είναι “Η γοητεία μιας συντριβής” (384 σελ, €9,90, iBookstore), το πρώτο μυθιστόρημα του Δημήτρη Μάρδα, που διδάσκει οικονομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εμπορίου. Ο Μάρδας αναρωτιέται “Τι κρύβεται στα άδυτα της πολιτικής; Πόσο αδιάφθοροι είναι οι εκπρόσωποί μας στη Βουλή και την Ευρώπη; Χωράει ο έρωτας στη ζωή ενός υπηρέτη του κοινού συμφέροντος; Αρκεί η εκδίκηση για να σβήσει τις αμαρτίες μιας γυναίκας, όπως και μιας χώρας ολόκληρης; Σ’ ένα ταξίδι προς το Βέλγιο, ο Δημήτρης, στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συναντά τη Μαρία, μια γοητευτική και μυστηριώδη ύπαρξη. Στις Βρυξέλες έρχονται κοντά, αλλά κάποια στιγμή εκείνη εξαφανίζεται. Ο Δημήτρης, με τη βοήθεια δύο φίλων του, ξεκινά έναν αγώνα για να την ξαναβρεί, όμως εκείνη φαίνεται πως έχει μπλέξει άσχημα. Μαύρο χρήμα, εκβιασμοί και ιστορίες ασύλληπτης οικονομικής διαπλοκής με επίκεντρο τις κρατικές προμήθειες, έχουν τυλίξει και τους δύο σ’ ένα δίχτυ απ’ το οποίο δύσκολα θα βγουν. Η ζούγκλα του «καλού κόσμου» θα αποδειχθεί πολύ πιο επικίνδυνη από τη μαφία του υποκόσμου και η φωτεινή πλευρά του φεγγαριού πολύ πιο ύποπτη από τη σκοτεινή…”

Η Ελένη Πριοβόλου πήρε το Βραβείο Αναγνωστών του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου το 2010 με το μυθιστόρημα “Όπως ήθελα να ζήσω” (576 σελ, €9,90, iBookstore) και επανέρχεται τώρα με το “Για τ’ όνειρο πώς να μιλήσω” (672 σελ, €9,90, iBookstore). Λίγα χρόνια μετά τη δολοφονία με περίστροφο του φοιτητή της της Νομικής Άγγελου Νοταρά, “μια νέα και ανήσυχη γυναίκα, η Ροδή Σιμωνέτη, ανακαλύπτει τη φωτογραφία του Άγγελου. Το βλέμμα του τη μαγνητίζει. Η μυστηριώδης μορφή του τη σαγηνεύει. Θέλει να μάθει τα πάντα γι’ αυτόν. Να αναστήσει το παρελθόν του. Ερωτευμένη πλέον μαζί του, ξεκινά έναν αγώνα για να βρει τον εκτελεστή του. Βαδίζει πάνω στα ματωμένα ίχνη της Ιστορίας, σκαλίζει μνήμες και αρχεία και αποκρυπτογραφεί μεθοδικά την προσωπικότητα του Άγγελου. Με ασίγαστο το πάθος της έρευνας, θα γνωρίσει ονειροπόλους αλλά και δολοφόνους, αγίους αλλά και αμαρτωλούς, μέχρι που το νήμα της σκοτεινής αυτής υπόθεσης θα την οδηγήσει σε πρόσωπα και καταστάσεις που δεν μπορούσε καν να υποψιαστεί…” Σε ebook κυκλοφορεί επίσης το μυθιστόρημα της “Τσόκο Μπλοκ” (240 σελ, €5,90, iBookstore) με φόντο πάλι την Κατοχή.

Λαμπερή μέρα” (336 σελ, €9,90, iBookstore) είναι το νέο μυθιστόρημα της Αμάντας Μιχαλοπούλου, συγγραφέα με πολλές διακρίσεις. Στο νέο βιβλίο της Μιχαλοπούλου “οι ήρωες συνειδητοποιούν ότι τα φαινόμενα απατούν. Παιδιά που κλέβουν, ενήλικες που χωρίζουν ή πενθούν, τρο­μοκρατημένοι υπερήλικες – όλοι τους βιώνουν μια μεγάλη απώλεια, μια έλλειψη. Τους παρακολουθούμε καθώς –άλλοτε με φαινομενική αταραξία, άλλοτε με συντριβή– ξαναμαθαίνουν να ζουν. Στο φόντο η σύγχρονη Ελλάδα, ένα γραφείο απολεσθέντων αντικειμένων: χαμένοι άνθρωποι, χαμένες ευκαιρίες, χαμένα αγαθά. Η πραγματική ζωή δεν είναι συσσώρευση αλλά συλλογή όσων χάσαμε”. Σε ebook κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο της “Πώς να κρυφτείς” (368 σελ, €9,90, iBookstore) και το διήγημά της στη συλλογή “Ελληνικά εγκλήματα 4” (512 σελ, €9,90, iBookstore).

Τέλος, πέντε γυναίκες είναι οι ηρωίδες του πρώτου μυθιστορήματος “Οι γυναίκες του Αυγούστου”  (224 σελ, €5,90, iBookstore) της Ζωής Μπελούκα, που εργάζεται στο χώρο των δημοσίων σχέσεων.  Καθισμένες στις πολυθρόνες της αυλής, σε χαλαρή και εξομολογητική ατμόσφαιρα, οι πέντε γυναίκες “ήθελαν να μοιραστούν και αυτά που κρατούσαν κλειδωμένα, προφυλαγμένα από αδιάκριτα μάτια και αυτιά. Τις χώριζαν πολλά, αλλά τις ένωνε η φιλία. Τουλάχιστον στο παρελθόν και στο παρόν. Στο μέλλον; Ποιος μπορεί να πει πόσο σίγουρο είναι το μέλλον; Εξάλλου, όπως έλεγε κάποιος που ήξερε, «οι άντρες πρέπει να έχουν παρελθόν και οι γυναίκες παρόν. Το μέλλον είναι και για τους δύο αβέβαιο». Η Ευτυχία, η Μαρίζα, η Βίκη, η Φωτεινή και η Χαρά: πέντε γυναίκες που ερωτεύονται, χαίρονται, πληγώνονται, χτίζουν μαζί και χώρια τα όνειρά τους. Τα γνωρίζει όμως όλα η καθεμιά για την άλλη; Θα ξεγυμνωθεί ο εαυτός τους, όταν ο πόνος εμποδίσει τις αναμνήσεις; Είναι ο χρόνος ο καλύτερος γιατρός; Και αν είναι έτσι, γιατί όταν η θύμηση ξαναζωντανεύει λόγια, ψέματα και πάθη, αυτός ο γιατρός απουσιάζει;”

Σημεία πώλησης και δυνατότητες ανάγνωσης
Οι Εκδόσεις Κατανιώτη διαθέτουν συνολικά 130 ebooks σε ePUB. Τα ebooks τους διατίθενται από το το site τους, από το ελληνικό iBookstore και από τα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία PERIZITITO.GR και IANOS.
Στα ηλεκτρονικά βιβλία τους ενσωματώνεται υδατογράφημα με το όνομα του αγοραστή/αναγνώστη (social DRM) και δεν είναι κλειδωμένα με Adobe DRM, οπότε μπορούν να διαβαστούν με την εφαρμογή ή τη συσκευή της επιλογής μας και να μετατραπούν σε αρχείο Mobipocket για Kindle (οδηγός βήμα-βήμα για τις μετατροπές).
Και τα ebooks που αγοράζονται iBookstore δεν είναι κλειδωμένα και μπορείτε έτσι, πέρα από το να τα διαβάσετε σε iPhone, iPod touch και iPad, να τα μεταφέρετε από το πρόγραμμα iTunes στον υπολογιστή σας σε ηλεκτρονικούς αναγνώστες και εφαρμογές που υποστηρίζουν ePUB ή να τα μετατρέψετε σε Mobi για Kindle. Το αρχείο πάντως, αν και μετατρέπεται, περιέχει τα προσωπικά στοιχεία του αγοραστή (digital watermark, μπορείτε να τα δείτε από το Get info στο iTunes)

Διαβάστε επίσης: