Οι New York Times θα δημοσιεύουν λίστες με τα bestseller ηλεκτρονικά βιβλία

Από τις αρχές του 2011 οι New York Times θα ξεκινήσουν να δημοσιεύουν λίστες με τα bestseller ηλεκτρονικά βιβλία στις ΗΠΑ. Οι λίστες θα είναι δύο, μία για τα λογοτεχνικά και μία για τα μη-λογοτεχνικά ηλεκτρονικά βιβλία και θα δημοσιεύονται κάθε βδομάδα με βάστη τα στοιχεία που θα συλλέγονται από εκδότες, αλυσίδες βιβλιοπωλείων, online και μικρά βιβλιοπωλεία και άλλες πηγές. Οι New York Times θα συνεργαστούν με την RoyaltyShare, εταιρεία που συγκεντρώνει δεδομένα και αριθμό πωλήσεων για τους εκδότες, για να υπάρχει μια πρόσθετη, ανεξάρτητη πηγή πληροφοριών. Η απόφαση των New York Times να δημοσιεύουν λίστες bestseller για τα ηλεκτρονικά βιβλία αντανακλά την αυξανόμενη σημασία και τις αυξανόμενες πωλήσεις των e-books στις ΗΠΑ, ιδιαίτερα μετά την επιτυχία του Kindle και του iPad.

Οι New York Times δημοσιεύουν από το 1935 λίστες με τα bestseller βιβλία που είναι ευρέως αποδεκτές και θεωρούνται έγκυρες στο χώρο του βιβλίου. Οι λίστες περιλαμβάνουν σήμερα 14 διαφορετικές κατηγορίες (μαλακό ή σκληρό εξώφυλλο, λογοτεχνικά ή μη-λογοτεχνικά βιβλία, παιδικά, βιβλία συμβουλών κ.ά.) και αναδημοσιευόνται στο Publishers Weekly, τους Low Angeles Times, τη USA Today και άλες εφημερίδες στις ΗΠΑ.

Οι πωλήσεις ηλεκτρονικών βιβλίων αυξάνονται εντυπωσιακά στις ΗΠΑ και στους 8 πρώτους μήνες του 2010 αντιπροσωπεύουν το 9% των συνολικών πωλήσεων βιβλίων από το 3.31% στο τέλος του 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία της Association of American Publishers.

Πηγή: The New York Times