Ξεπέρασε τα 2000 ηλεκτρονικά βιβλία το myeBooks.gr

Το myeBooks.gr ξεπέρασε τα 2000 ηλεκτρονικά βιβλία (διαθέτει 2035 για την ακρίβεια) και είναι το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλεία για ebooks στα ελληνικά. Διαθέτει ηλεκτρονικά βιβλία από 43 ελληνικούς εκδοτικούς οίκους.Τα περισσότερα ebooks είναι σε PDF, αλλά σταδιακά αυξάνεται και ο αριθμός των αρχείων σε ePUB. Τα ebooks είναι κλειδωμένα χρησιμοποιώντας το σύστημα DRM της Adobe. Πολλές κατηγορίες βιβλίων αντιπροσωπεύονται στο βιβλιοπωλείο, με πιο έντονη την παρουσία της λογοτεχνίας, σύγχρονης νεοελληνικής και μεταφρασμένης, ενώ υπάρχουν αρκετά δοκίμια, παιδικά βιβλία, σχολικά βοηθήματα, καθώς και περιοδικά.

Οι τιμές και το είδος των αρχείων που διατίθενται καθορίζονται από τους εκδότες.

Στις αρχές Δεκεμβρίου το myeBooks.gr είχε φτάσει τα 1000 ηλεκτρονικά βιβλία, ενώ τον Ιούλιο που είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο blog το ηλεκτρονικό βιβλίοπωλείο τα διαθέσιμα βιβλία ήταν μόλις 300. Είναι σαφές ότι έχει αυξηθεί σημαντικά ο ρυθμός με τον οποίο ανεβαίνουν νέοι τίτλοι.

Από το Δεκέμβριο, το myeBooks.gr έχει αναπτύξει και διαθέτει εφαρμογές για την ανάγνωση των ηλεκτρονικών του βιβλίων, καθώς και γενικότερα βιβλίων κλειδωμένων με Adobe DRM τόσο για κινητά και tablet PC με λειτουργικό Android (myeBooks Mobile) όσο και για το iPad (QnReader). Και για τις δύο πλατφόρμες οι εφαρμογές του myeBooks είναι ανάμεσα στις τρεις πρώτες διεθνώς που υποστηρίζουν το κλείδωμα της Adobe. Παράλληλα, έχει επεκταθεί στη Ρουμανία ανοίγοντας το ηλεκτρονικό βιβλίοπωλεία με βιβλία στα ρουμανικά myeBooks.ro και διαθέτοντας την πλατφόρμα του για τον μεγάλο ρουμανικό εκδοτικό οίκο Humanitas.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει ο “Ηλεκτρονικός Αναγνώστης” από το myeBooks.gr, στα σχέδια του ηλεκτρονικού βιβλιοπωλείου είναι οι διαθέσιμοι τίτλοι του να φτάσουν στο επόμενο διάστημα τους 10.000, ενώ προσπαθεί να επεκτείνει διεθνώς  την πλατφόρμα του DigiBooks4All με παρουσία σε εκθέσεις βιβλίου στο Αμπού Ντάμπι και το Λονδίνο. Παράλληλα, θα συνεχίσει την αναβάθμιση των διαθέσιμων εφαρμογών του και ετοιμάζει προσαρμοσμένες εκδοχές τους τόσο για τα Windows Phone 7 όσο και για το tablet PC BlackBerry PlayBook.

Συνολικά, ανεξαρτήτως βιβλιοπωλείου, αυτή τη στιμή υπάρχουν διαθέσιμα στα ελληνικά περίπου 2350 διαφορετικά ηλεκτρονικά βιβλία (PDF και ePUB), τα περισσότερα προς πώληση, αλλά και δωρεάν. Κάθε χρόνο στην Ελλάδα τυπώνονται 10.000 νέα βιβλία. Παρόλο που πολύς δρόμος μένει να διανυθεί, τον Ιούλιο του 2010 συνολικά τα διαθέσιμα ηλεκτρονικά βιβλία υπολογίζονταν σε μόλις 600.

Διαβάστε επίσης: