Ξεκίνησαν οι παραγγελίες για το Notion Ink Adam με οθόνη Pixel Qi

Ξεκίνησαν οι προπαραγγελίες του tablet PC Adam από την Notion Ink. Είναι το πρώτο εμπορικό tablet PC που θα έχει μοντέλα με ένα νέο είδος οθόνης, τις Pixel Qi, ένα υβρίδιο ηλεκτρονικού χαρτιού και LCD. Οι οθόνες Pixel Qi (προφέρεται “πίξελ τσι”) είναι οθόνες LCD στις οποίες έχει προστεθεί ένα στρώμα καθρέπτη και που έχουν τη δυνατότητα να απενεργοποιούν το backlight, το φως της οθόνης. Έτσι, είναι δυνατή η κανονική λειτουργία LCD και λειτουργία σαν του ηλεκτρονικού χαρτιού.

Το Adam θα έχει οθόνη 10.1 ιντσών WSVGA (1024 x 600), που θα μπορεί να είναι LCD ή Pixel Qi, λειτουργικό Android 2.2, επεξεργαστή NVIDIA Tegra 250 Dual Core Cortex A-9, 1GB RAM, 8GB+ μνήμη flash, WiFi, Bluetooth, και μοντέλα και με 3G, κάμερα, θύρα για κάρτα microSD, 2 θύρες USB, HDMI, μικρόφωνο, στερεοφωνικά ηχεία κ.ά.

Οι τιμές θα έχουν ως εξής:

  • οθόνες LCD: μόνο WiFi $375.33, WiFi+3G 900 series και WiFi+3G 850 series από $425.33
  • οθόνες Pixel Qi: WiFi $499.45, WiFi+3G 900 series και WiFi+3G 850 series από $549.99

Οι προπαραγγελίες για όσους είχαν αφήσει κάποιο σχόλιο στο blog της Notion Ink έχουν ξεκινήσει από την Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου (8:30 μ.μ. ώρα Ελλάδας) και για τους υπόλοιπους ξείνησαν την Παρασκευή 10 Δεκεκμβρίου (2:30 π.μ ώρα Ελλάδας). Η παραγγελία είναι δυνατή από Ελλάδα. Οι τιμές είναι οι ίδιες για όλες τις χώρες. Στο τελωνείο η συσκευή θα επιβαρυνθεί με δασμούς, λογικά στο +50%. Δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση για το πότε θα παραλάβουν τις συσκευές τους αυτοί που θα τις προπαραγγείλουν.

Παρά τη γενική περιγραφή της συσκευής και διάφορες επιδείξεις της, δεν υπάρχουν -ακόμα τουλάχιστον- βίντεο με την τελική μορφή του Adam σε λειτουργία, ενώ το Android Police επισημαίνει επίσης ότι οι όροι για τη διαδικασία προπώλησης και την πιθανή επιστροφή του προϊόντος από τον αγοραστή είναι ασαφείς. Έτσι, υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για τους όρους παραγγελίας της συσκευής και για την πραγματική της απόδοση. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι βέβαια εντυπωσικά, ενώ η Notion Ink αναφέρει ότι ετοιμάζει άμεση αναβάμιση στις νεότερες γενιές Android. Σίγουρα για την ηλεκτρονική ανάγνωση τα μοντέλα με οθόνες Pixel Qi κινούν το ενδιαφέρον και την περιέργειά μας και φαίνονται πολλά υποσχόμενα. Οι τιμές, επίσης, είναι σαφώς χαμηλότερες από το iPad. Ακόμα και τα μοντέλα με τις οθόνες Pixel Qi ξεκινούν με την ίδια ακριβώς τιμή όπως και το φτηνότερο iPad.

Βίντεο από πρωτότυπο του Adam

Πηγές: Notion Ink, Notion Ink blog