Νεο βιβλίο, τυπωμένο και ebook, από τη Ρόουλινγκ, αλλά ο Χάρι Πότερ ακόμα αργεί

Η Βρετανίδα συγγραφέας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, δημιουργός του Χάρι Πότερ, επιβεβαίωσε ότι ετοιμάζει ένα καινούργιο μυθιστόρημα αυτή τη φορά για «ενήλικες» και «πολύ διαφορετικό» από τον κόσμο του νεαρού μάγου που της έφερε την επιτυχία. 
Για το νέο της μυθιστόρημα, που μπορεί να αποδειχτεί και αυτό σειρά βιβλίων, η συγγραφέας άλλαξε εκδότη και πέρασε από τον Bloomsbury στον εκδοτικό οίκο «Little, Brown» για τη Βρετανία και στις Η.Π.Α. 
«Το δώρο που μου έφερε η επιτυχία του Χάρι ήταν η ελευθερία να εξερευνήσω ένα καινούργιο μυθοπλαστικό πεδίο» και εξαιτίας αυτού της φάνηκε «λογική η εξέλιξη» να βρει ένα «δεύτερο εκδοτικό σπίτι» είπε μεταξύ άλλων η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ που δήλωσε χαρούμενη για τη «νέα φάση της συγγραφικής της ζωής».
Σε αντίθεση με τη σειρά του Χάρι Πότερ, το μυθιστόρημα πρόκειται να διατεθεί ταυτοχρόνως σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.
Ο εκδοτικός οίκος «Little, Brown» και η συγγραφέας δεν έδωσαν περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο του βιβλίου. Ο τίτλος του, η ημερομηνία έκδοσης και περισσότερα στοιχεία γι’ αυτό πρόκειται να ανακοινωθούν αργότερα μέσα στη χρονιά. Από την επιλογή του εκδοτικού οίκου και του επιμελητή του νέου της βιβλίων εκτιμάται ότι θα πρόκειται για αστυνομικό μυθιστόρημα.
Pottermore
Η Ρόουλινγκ είχε ανακοινώσει τον Ιούλιο του 2011 τη διάθεση της σειράς των 7 βιβλίων του Χάρι Πότερ από τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. Τα εγκαίνια του Pottermore, του ειδικού site για αυτόν τον σκοπό, που έφεραν την υπόσχεση 18.000 επιπλέον αδημοσίευτων λέξεων για την ιστορία του Χάρι Πότερ, συνοδεύτηκαν με τη “δοκιμαστική” εγγγραφή 1 εκατομμυρίου fans των βιβλίων και των ταινιών. Όμως η δοκιμαστική περίοδος έχει παραταθεί πέραν του Οκτωβρίου χωρίς να έχει ανακοινωθεί καταληκτική ημερομηνία για την κυκλοφορία των ebooks.

Η Ρόουλινγκ ήταν για χρόνια ιδιαίτερα επιφυλακτική με την ηλεκτρονική κυκλοφορία των βιβλίων της, φοβούμενη την “πειρατεία”. Το αποτέλεσμα όμως ήταν τα βιβλία της να σκανάρονται και να μοιράζονται ευρέως μέσω torrent χωρίς η ίδια να αποκομίζει κάποιο έσοδο. Συγκριτικά, μια άλλη μεγάλη σειρά best seller, η τριλογία “Millennium” του Στίγκ Λάρσον με πρώτο “Το κορίτσι με το τατουάζ”, έχει πουλήσει πάνω από 3 εκατομμύρια ηλεκτρονικά βιβλία.

Υπολογίζεται ότι οι πωλήσεις του Χάρι Πότερ έχουν ξεπεράσει τα 400 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Στα ελληνικά η σειρά των βιβλίων Χάρι Πότερ κυκλοφορούν σε έντυπη μορφή από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.