Νέα Kindle Fire ανακοίνωσε το Amazon

Τρία νέα Kindle Fire ανακοίνωσε το Amazon μαζί με την παρουσίαση της τελευταίας γενιάς του Fire OS, του λειτουργικού του για τα tablet PC που βασίζεται στο Android.
Τα τρία νέα Kindle Fire:
  • Kindle Fire HD, 7” – μια βελτιωμένη έκδοση του προηγούμενου Kindle Fire HD με WiFi, με τιμή που ξεκινά από τα μόλις $139 στις ΗΠΑ για το μοντέλο με 8GB εσωτερικής μνήμη.
  • Kindle Fire HDΧ, 7′‘ – η νέα γενιά Kindle Fire στις 7 ίντσες, με WiFi ή WiFi+4G, με τιμή που ξεκινά από τα $229 για το μοντέλο με 16 GB εσωτερική μνήμη.
  • Kindle Fire HDΧ, 8,9” – η νέα γενιά Kindle Fire στις 8,9 ίντσες, με WiFi ή WiFi+4G, με τιμή που ξεκινά από τα $379 για το μοντέλο με 16 GB εσωτερική μνήμη.
Διατηρώντας τις χαμηλότερες τιμές σε σχέση με την Apple και τα άλλα tablet PC με Android, το Amazon επιχειρεί στη νέα γενιά Kindle Fire να είναι πιο ανταγωνιστικό και σε επίπεδο τεχνικών χαρακτηριστικών.

Οι νέες συσκευές είναι διαθέσιμες για προπαραγγελία προς το παρόν μόνο στις ΗΠΑ, όπου θα αρχίσουν να παραδίδονται από τις πρώτες μέρες του Οκτώβρη.

Νέο Kindle Fire HD
Το βελτιωμένο Kindle Fire HD είναι λεπτότερο και ελαφρύτερο, με υψηλότερης ανάλυσης οθόνης και ταχύτερο. Η οθόνη των 7 ιντσών έχει ανάλυση 1280 x 800 (216 ppi), ικανοποιητική για ένα φτηνό tablet PC, και ο επεξεργαστής είναι διπύρηνος στα 1,5 GHZ, Η συσκευή έχει “60% περισσότερα pixels” και είναι “60% γρηγορότερη” σύμφωνα με το Amazon. Το βάρος της είναι στα 345 γραμμάρια. Το βασικό πλεονέκτημα της συσκευής είναι η χαμηλή τιμή, από $139, για ιδιαίτερα αξιοπρεπή τεχνικά χαρακτηριστικά. Διατίθεται μόνο με WiFi και με εσωτερική μνήμη 8 ή 16 GB.

Πρώτη ματιά στη συσκευή – The Verge

Kindle Fire HDX
Τα δύο Kindle Fire HDX έχουν σχεδόν ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά ως προς τον επεξεργαστή και την ανάλυση της οθόνης. Και τα δύο έχουν τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 800, 2GB RAM και ανάλυση από 323 έως 339 ppi και μπαταρία 11 ωρών ή 17 ωρών αν πρόκειται μόνο για ανάγνωση. Με τα λόγια του Amazon, “τριπλάσια υπολογιστική ισχύ, διπλάσια μνήμη” και “34% ελαφρύτερο”, με βάρος 303 γραμμάρια για τις 7” και 374 γραμμάρια για τις 8,9” (μοντέλα με WiFi).
Στα Kindle Fire HDX το Amazon εισήγαγε την υπηρεσία Mayday: ένα κουμπί με το οποίο επικοινωνεί κανείς με το help desk της Amazon και συνομιλεί με βιντεοκλήση με υπάλληλο που βλέπει την οθόνη του χρήστη και μπορεί να τον καθοδηγήσει βήμα βήμα.
Διατίθεται σε μοντέλα με WiFi και WiFi+4G με εσωτερική μνήμη 16, 32 ή 64 GB.

Οι νέες θήκες Origami για τα Kindle Fire

Fire OS
Το λειτουργικό Fire OS 3.0 έχει σημαντικές βελτιώσεις στην ταχύτητα και τη σταθερότητα, ενώ δίνει πλέον τη δυνατότητα εμφάνισης των εφαρμογών και του περιεχομένου όχι μόνο με τη μορφή carousel, αλλά ως λίστες με εικονίδια, όπως στις άλλες συσκευές με Android (grid). Σημαντική είναι η βελτίωση στην εφαρμογή για τη χρήση του Gmail, υποστηρίζοντας πλέον ετικέτες και threads.

Αναμενόμενα μετά την εξαγορά από το Amazon, το Goodreads είναι επίσης ενσωματωμένο.

Το νέο Fire OS επεκτείνει και στη μουσική την υπηρεσία X-Ray, που παρουσιάζει συναφείς πληροφορίες με τα ebooks και τις ταινίες. Στη μουσική μπορούμε πλέον να βλέπουμε τους στίχους του τραγουδιού που ακούμε ή, αντίστροφα, να μεταβαίνουμε στο συγκεκριμένο σημείο της μουσικής με βάση τους στίχους. Τέλος, με την εφαρμογή Second Screen μπορούμε να “στείλουμε” βίντεο σε Samsung τηλεοράσεις ή PlayStation και να βλέπουμε παράλληλα συναφείς πληροφορίες στο tablet PC.

Και στο νέο Fire OS εφαρμογές μπορούν να εγκατασταθούν (τουλάχιστον χωρίς ξεκλείδωμα της συσκευής) μόνο από το Amazon Appstore, το οποίο είναι όμως διαθέσιμο πια και στην Ελλάδα. Οι συνδρομητικές υπηρεσίες για βίντεο και τηλεόραση που προσφέρει το Amazon δεν είναι διαθέσιμες στην Ελλάδα.