Νέα ebooks από το Μεταίχμιο στο myeΒooks.gr


7 νεά ebooks νεοελληνικής λογοτεχνίας των εκδόσεων Μεταίχμιο προστέθηκαν στο myeBooks.gr. Πρόκεται για βιβλία της πρόσφατης βιβλιοπαραγωγής (2005-2009) και αρκετά από αυτά συγκαταλέγονται στα bestseller του Μεταίχμιου. Είναι σε PDF με Adobe DRM.

Προκειται για τα ebooks Η μελαγχολία της πατρίδας μετά τις ειδήσεις των οκτώ και Ο καιρός των χρυσανθέμων του Μάνου Ελευθερίου, Η καλοσύνη των ξένων του Πέτρου Τατσόπουλου, Μακάο της Λίλας Κονομάρα, Από την άλλη γωνία του Βασίλη Γκουρογιάννη, Η ερωμένη της της Ντόρας Ρωζέττη και Το τελευταίο ταξίδι. Έντεκα νουάρ ιστορίες, που είναι συλλογή διηγημάτων από 11 συγγραφείς.

Οι τιμές κυμαίνονται από € 6.90 έως €11.90, που αντιστοιχεί σε έπτωση από 30% έως 47%. Η μεγάλη απόκλιση οφείλεται μάλλον στην προσπάθεια προσαρμογής σε συγκεκριμένα σκαλοπάτια τιμών (6.90, 7.90 κλπ). Κρίνοντας πάντως με βάση και τα προηγούμενα λογοτεχνικά e-books του Μεταίχμιου, η πολιτική του είναι για έκπτωση στη ζώνη 35-40%.  Πάντως, “Ο καιρός των χρυσανθέμων του Μάνου Ελευθερίου ως e-book κοστίζει €10.90, δηλαδή 40% φτηνότερα από την στάνταρτ, τυπωμένη έκδοση, αλλά υπάρχει τυπωμένη έκδοση τσέπης στα €6.06. Η έκπτωση για το e-book είναι, έτσι κι αλλιώς, σημαντική, αλλά γιατί ένα e-book να είναι ακριβότερο από ένα τυπωμένο βιβλίο τσέπης;

Από τα e-books που ανέβηκαν, ξεχωρίζουν τόσο η συλλογή νουάρ διηγημάτων, όπου συμμετέχουν αρκετά γνωστά ονόματα της νεοελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας, αλλά ακόμα περισσότερο το e-book “Η Ερωμένη της” της Ντόρας Ρωζέττη (επιμέλεια-επίμετρο Χριστίνα Ντουνιά), που πρωτοεκδόθηκε το 1929. Παραθέτω τη σύνοψη του βιβλίου:

«Το βιβλίο της δ. Ντόρας Ρωζέττη, όπως το δείχνει αμέσως κι ο τίτλος του, εξιστορεί τον έρωτα μεταξύ ομοφύλων -δυο κοριτσιών, στην Αθήνα-, κι έναν έρωτα που δεν ήταν μόνο ψυχικός… Τι πιο αφύσικο, τι πιο παράνομο, τι πιο παράξενο πράγμα; Κι όμως, διαβάζοντας την ιστορία, το βρίσκει κανείς και φυσικό και νόμιμο. Γιατί; Γιατί είναι αληθινό… Τέτοιο βιβλίο ερωτικού πάθους μόνο άλλο ένα διάβασα στη ζωή μου· κι αυτό, κατά σύμπτωση, γραμμένο από γυναίκα…

Δεν υπάρχει αμφιβολία. Η δ. Ρωζέττη ξέρει να γράφει. Έχει τη σκέψη λεπτή και βαθιά, η πινελιά της αποδίδει γραμμή, χρώμα κι ατμόσφαιρα. Αιστάνθηκε, φαίνεται, στη ζωή της ένα μεγάλο πόνο κι έγραψε ένα θαυμάσιο βιβλίο».

Γρηγόριος Ξενόπουλος

Το μυθιστόρημα Η ερωμένη της που επαινέθηκε από τον Ξενόπουλο, αλλά εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από το προσκήνιο μετά την έκδοση του 1929, έρχεται και πάλι στο φως. Αν στην εποχή του Μεσοπολέμου η ελληνική κοινωνία δεν ήταν ακόμη έτοιμη να δεχθεί την ειλικρίνεια μιας τόσο τολμηρής εξομολόγησης, η ιστορία αυτή μπορεί τώρα να διαβαστεί όπως θα το επιθυμούσε τότε η αντισυμβατική συγγραφέας της.

Διαβάστε επίσης: