Με 43 ebooks μπαίνουν οι εκδόσεις Μίνωας στο e-bookshop.gr

Οι εκδόσεις Μίνωας εγκαινίασαν τη συνεργασία τους με το e-bookshop.gr ανεβάζοντας 43 ebooks. Τα e-books τους είναι σε PDF (με κλείδωμα Adobe DRM ) και εντάσσονται στις κατηγορίες νεοελληνική λογοτεχνία, σύγχρονοι ξένοι συγγραφείς και βιβλία για εφήβους και νέους.

Οι εκδόσεις Μίνωας είχαν ανεβάσει το Δεκέμβριο ebooks στο myeBooks.gr, όπου αυτή τη στιγμή υπάρχουν 33 τίτλοι. Τα βιβλιοπωλεία προοπτικά θα διαθέτουν τους ίδιους τίτλους. Οι τιμές είναι οι ίδιες και στα δύο βιβλιοπωλεία.

Τα e-books που διαθέτουν ως τώρα οι εκδόσεις Μίνωα ανήκουν τόσο στην πρόσφατη βιβλιοπαραγωγή τους όσο και στον κατάλογό τους των προηγούμενων ετών, ανάμεσά τους και τα bestseller Χαμένος Παράδεισος, Σμύρνη 1922Ένα όνειρο, δύο χρώματαPatty (της γνωστής τηλεοπτικής σειράς) και τα βιβλία της Λουίζ Ρέννισον.

Στη σύγκριση τιμών που έκανα ανάμεσα σε τυπωμένα και ηλεκτρονικά βιβλία, οι τιμές για τα e-books συνθώς είναι κατά 40 με 50% χαμηλότερες από τα τυπωμένα, αν και υπάρχει ποικιλία στις τιμές (Patty 16% έκπτωση, Slumdog Millionaire 70%). 40 με 50% είναι μια λογική και αναμενόμενη έκπτωση για ένα ηλεκτρονικό βιβλίο. Σε απόλυτους αριθμούς οι τιμές των e-books κυμαίνονται μεταξύ €3.90 και €17.

Σύμφωνα με τις εκδόσεις Μίνωας, σύντομα τα e-books τους θα είναι διαθέσιμα και σε ePUB, που είναι η πλέον κατάλληλη μορφή αυτή τη στιγμή για μια πλήρη αναγνωστική εμπερία στο ηλεκτρονικό βιβλίο, ενώ θα ανεβαίνουν συνεχώς περισσότερα βιβλία τους σε ηλεκτρονική μορφή. Επίσης, σκοπεύουν άμεσα να βάλουν τα e-books τους στο iBookstore της Apple, ενώ σχεδιάζουν και τη δημιουργία πολυμεσικών, διαδραστικών εφαρμογών για παιδιά.

Στα διαθέσιμα ως τώρα e-books, υπάρχει και το κλασικό βιβλίο του Ιούλιου Βερν “Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες” (224 σελ., PDF, €5 από €8 το τυπωμένο).

Η υπόθεση του βιβλίου:

Ο ιδιόρρυθμος Άγγλος αριστοκράτης Φιλέας Φογκ βάζει στοίχημα τέσσερις χιλιάδες λίρες ότι μπορεί να κάνει το γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες, σε μια εποχή που τα ταχύτερα συγκοινωνιακά μέσα ήταν το τρένο και το ατμόπλοιο.

Συντροφιά με τον πιστό του υπηρέτη Πασπαρτού, θα διανύσει ασύλληπτες αποστάσεις, σε μια ξέφρενη οδοιπορία, χωρίς να φαντάζεται ότι ένας μυστικός αστυνομικός παρακολουθεί την κάθε του κίνηση, γιατί τον θεωρεί ύποπτο μιας μεγάλης κλοπής σε τράπεζα του Λονδίνου.

Διαβάστε επίσης: