Με 28 τίτλους μπαίνουν οι εκδόσεις Μίνωας στο ηλεκτρονικό βιβλίο

28 e-books διαθέτουν οι εκδόσεις Μίνωας μέσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο myeBooks.gr. Τα e-books τους είναι σε PDF (με Adobe DRM κλείδωμα) και εντάσσονται στις κατηγορίες νεοελληνική λογοτεχνία, σύγχρονοι ξένοι συγγραφείς και βιβλία για εφήβους και νέους. Τα e-books διαβάζονται σε ηλεκτρονικούς αναγνώστες που υποστηρίζουν το Adobe DRM, tablet PC και smartphones μέσω txtr και υπολογιστές με το Adobe Digital Editions.

Τα e-books που διαθέτουν ως τώρα ανήκουν τόσο στην πρόσφατη βιβλιοπαραγωγή τους όσο και στον κατάλογό τους των προηγούμενων ετών, ανάμεσά τους και τα bestseller Χαμένος Παράδεισος, Σμύρνη 1922, Ένα όνειρο, δύο χρώματα, Patty (της γνωστής τηλεοπτικής σειράς) και τα βιβλία της Λουίζ Ρέννισον.

Στη σύγκριση τιμών που έκανα ανάμεσα σε τυπωμένα και ηλεκτρονικά βιβλία, οι τιμές για τα e-books συνθώς είναι κατά 40 με 50% χαμηλότερες από τα τυπωμένα, αν και υπάρχει ποικιλία στις τιμές (Patty 16% έκπτωση, Slumdog Millionaire 70%). 40 με 50% είναι μια λογική και αναμενόμενη έκπτωση για ένα ηλεκτρονικό βιβλίο. Σε απόλυτους αριθμούς οι τιμές των e-books κυμαίνονται μεταξύ €3.90 και €17.

Σύμφωνα με τις εκδόσεις Μίνωας, σύντομα τα e-books τους θα είναι διαθέσιμα και σε ePUB, που είναι η πλέον κατάλληλη μορφή αυτή τη στιγμή για μια πλήρη αναγνωστική εμπερία στο ηλεκτρονικό βιβλίο, ενώ θα ανεβαίνουν συνεχώς περισσότερα βιβλία τους σε ηλεκτρονική μορφή. Επίσης, σκοπεύουν άμεσα να βάλουν τα e-books τους στο iBookstore της Apple, ενώ σχεδιάζουν και τη δημιουργία πολυμεσικών, διαδραστικών εφαρμογών για παιδιά.

Από τα ως τώρα διαθέσιμα e-books των εκδόσεων Μίνωα θα επέλεγα ένα παλιότερο μυθιστόρημα του -πάντα ενδιαφέροντα- Αύγουστου Κορτώ, τη Λύσσα, που διατίθεται μάλιστα και σε καλή τιμή, στα €5.90 (50% κάτω από το τυπωμένο βιβλίο).

Η υπόθεση του βιβλίου σύμφωνα με την περιγραφή του οπισθόφυλλου:

Τα παράδοξα γεγονότα που αποτελούν την αφορμή αυτής της αφήγησης συνέβησαν τον χειμώνα του 197…, στο χωριό Μαυρόδασο της Πίνδου. Πρόκειται για έναν μικρό οικισμό, η ύπαρξη του οποίου χρονολογείται από τις αρχές του 16ου αιώνα. Λόγω της σχετικά απομονωμένης θέσης του, σε μιαν απόκρημνη πλαγιά της οροσειράς της Πίνδου, που καθιστά την πρόσβαση από και πρoς αυτό εξαιρετικά δυσχερή, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες.”Σ ένα απομονωμένο χωριό της Πίνδου ξεσπά μια επιδημία λύσσας. Παγιδευμένος στο χιόνι και στην αρρώστια, που κατασπαράζει το χωριό με τρομαχτικούς ρυθμούς, ο αφηγητής της ιστορίας προσπαθεί να ανιχνεύσει την προέλευση του Κακού ή να βρει κάποια ελπίδα σωτηρίας. Πρόσωπο-κλειδί σ’ αυτή του την προσπάθεια θα είναι το στοιχειό του χωριού, ένας παράξενος νέος με τo όνομα Δημήτρης, απ’ τον οποίο και ξετυλίγεται όλη η ιστορία.Ο Αύγουστος Κορτώ διολισθαίνει δεξιοτεχνικά από την αγωνία της πλοκής στην αγωνία της ύπαρξης και ο αναγνώστης με τη σειρά του παγιδεύεται, βαθμιαία, σε ένα συναρπαστικό εσωτερικό θρίλερ.

Διαβάστε επίσης: