Καναδάς: Σπίτι καταρρέει από το βάρος της βιβλιοθήκης του

Βιβλιόφιλος στον Καναδά αποχωρίζεται τα βιβλία του μετά το διαζύγιο, ενώ αυτοί που προσπάθησαν τα σώσουν αντιμετωπίζουν προβλήματα στατικότητας στο σπίτι τους.  Ενώ αν οι 350.000 τίτλοι ήταν σε ebooks…

Το σπίτι μιας γυναίκας στον Καναδά έχει αρχίσει να καταρρέει κάτω από το βάρος των 350.000 βιβλίων που περιέχει. 

Η Σάουνα Ρέικραφτ στο Πάικ Λέικ του Καναδά βλέπει το σπίτι της να καταρρέει, καθώς δεν αντέχει το βάρος των βιβλίων που φιλοξενεί και ξεπερνάνε τους 350.000 τίτλους.
Η Σάουνα είδε μια μέρα την γειτόνισσα της να καίει βιβλία στο διπλανό σπίτι. Ο άντρας της γειτόνισσας ήταν φανατικός βιβλιόφιλος και είχε μαζέψει δεκάδες χιλιάδες τίτλους. Όταν χώρισε όμως με την γυναίκα του και έφυγε από το σπίτι αυτή αποφάσισε να ξεμπερδεύει με αυτά.

Αρχικά προσπάθησε να φέρει κάποιον εκτιμητή ώστε να πουλήσει την συλλογή, αλλά όλοι το απέφευγαν μιας και το σπίτι ήταν στην απόλυτη ερημιά. Προσπάθησε να πουλήσει ως μεταχειρισμένα σε καταστήματα αλλά απέτυχε, έτσι η γειτόνισσα άρχισε να τα καίει αδειάζοντας το σπίτι. 

Η Σάουνα και ο άντρας της, βιβλιόφιλοι και οι δύο προσπάθησαν αρχικά να αγνοήσουν την φωτιά από βιβλία στο διπλανό κήπο. Αλλά τελικά δεν άντεξαν και αγόρασαν σε μια συμβολική τιμή ότι δεν είχε ακόμα καεί, συνολικά 7.500 κούτες βιβλίων. 

Τελικά βρέθηκαν με ένα κολοσσιαίο αρχείο. Πέντε μέρες μόνο μάζευαν βίβλους και τρεις μόνο βιβλία για το μπέιζμπολ. Έχοντας όμως και οι δύο δουλειές και τρία παιδιά δεν προλαβαίνουν να αρχειοθετήσουν -ή έστω να ξεπακετάρουν- τα υπόλοιπα και ο όγκος και το βάρος τους έχει αρχίσει να κατεδαφίζει το σπίτι.

Πηγή: Ελευθεροτυπία