Καθυστέρηση για την επόμενη γενιά Kindle με ενσωματωμένο φως

Η πρόταση της FLEx για το νέο Kindle

Προβλήματα στην παραγωγή της επόμενης γενιάς των ηλεκτρονικών αναγνωστών Kindle με μπροστινό, ενσωματωμένο φως αντιμετωπίζει το Amazon, αναφέρει η ταϊβανέζικη εφημερίδα Digitimes βασισμένη σε πληροφορίες από τα εργοστάσια κατασκευής των συσκευών. Τα προβλήματα αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε καθυστέρηση της παρουσίασης και της διαθεσιμότητας των νέων Kindle, που αναμενόταν ακόμα και στα τέλη Ιουλίου. Δεν έχουν αναφερθεί καθυστερήσεις για το νέο tablet PC Kindle Fire, που αναμένεται την ίδια χρονική περίοδο.
Καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα με το ενσωματωμένο φως στην οθόνη, το Amazon έχει σταματήσει την προμήθεια επιπλέον εξαρτημάτων για το νέο Kindle, ακόμα και οθονών ηλεκτρονικού χαρτιού για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, αναφέρουν επίσης οι Digitimes.

Η επόμενη γενία ηλεκτρονικών αναγνωστών Kindle του Amazon θα έχει τη δυνατότητα φωτισμού της οθόνης, σύμφωνα με τον Devin Coldewey του τεχνολογικού site TechCrunch. Η εκτίμηση αυτή βασίζεται σε επίσκεψή του στο Lab 126, όπου το Amazon αναπτύσσει τα Kindle, όπου του παρουσιάστηκε συσκευή υπό εξέλιξη με οθόνη ηλεκτρονικού χαρτιού και δυνατότητα φωτισμού της όταν ο χρήστης το επιλέγει.
Ο σκοπός του Amazon φαίνεται να είναι κυρίως η ανάγνωση σε συνθήκες χαμηλού εξωτερικού φωτισμού. Μέσα από τη συκσκευή μπορεί να ενεργοποιηθεί το φως, το οποίο όμως θα είναι χαμηλότερης έντασης από τις οθόνες των tablet PC ώστε να μην ενοχλεί κατά την ανάγνωση. Στα τέλη του 2010 το Amazon είχε αγοράσει τη φιλανδική εταιρεία Oy Modilis που διαθέτει τέτοια τεχνολογία. Αντίστοιχη πρόταση για ηλεκτρονικούς αναγνώστες με ενσωματωμένη φωτιζόμενη οθόνη έχει γίνει από τη FLEx.

Από τον Απρίλιο του 2012 το Barnes & Noble, η μεγαλύτερη αλυσίδα “τούβλινων” βιβλιοπωλείων στις ΗΠΑ, διαθέτει ηλεκτρονικό αναγνώστη με αντίστοιχες δυνατότητες, το Nook Simple Touch with GlowLight.