“Η συμφωνία των ονείρων” του Νίκου Θέμελη και άλλα 16 ebooks από τις Εκδ. Μεταίχμιο

17 νέα ηλεκτρονικά βιβλία από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο σε μορφή PDF. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει το τελευταίο μυθιστόρημα του Νίκου Θέμελη “Η συμφωνία των ονείρων” (€11,90, 312 σελ). Ο συγγραφέας των bestseller “Αναζήτηση”, “Ανατροπή”, “Αναλαμπή” αναφέρεται στο τέταρτο αυτό βιβλίο του (Οκτώβρης του 2010) στη μεταπολεμική Ελλάδα ξεκινώντας από το 1947 και φτάνοντας έως το 1990.

“Μετά την «Αναζήτηση» των νέων οριζόντων και των νέων αληθειών, μετά την «Ανατροπή» του status quo στην οικογένεια και την κοινωνία, μετά την «Αναλαμπή» του αστικού εκσυγχρονισμού που έμεινε λειψός προπολεμικά, ο Νίκος Θέμελης συμπληρώνει τη δημοφιλή μυθιστορηματική τριλογία του για τη νεοελληνική ιδιωτική και συλλογική περιπέτεια με μια ανατομία- κόλαφο της μεταπολεμικής νοοτροπίας. Και, όπως πάντα, κλείνει το μάτι στην επικαιρότητα” έγραφε η Μικέλα Χαρτουλάρη στο Βιβλιοδρόμιο των Νέων.

Στο νέο βιβλίο του Νίκου Θέμελη, που διατέλεσε σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, “οι ήρωες παραπέμπουν στις πολιτικές δυνάμεις που εναλλάσσονται στην εξουσία από τη δεκαετία του ΄50 κι έπειτα, αλλά και στις αντίρροπες τάσεις που όρισαν αυτά τα χρόνια την ελληνική ιδιαιτερότητα. Ο μικρόκοσμος της πρωταγωνιστικής οικογένειας αντανακλά τρεις γενιές της αρχετυπικής νεοελληνικής κοινωνίας. Ο αναγνώστης παρακολουθεί τέσσερις ιστορίες που καθρεφτίζουν τέσσερις εκδοχές του ελληνικού ονείρου: το όνειρο της «βαθιάς Ελλάδας» που εκμεταλλεύεται την εθνική παράδοση και ασκεί ανορθολογικά την εξουσία. Το όνειρο των θυμάτων της Ιστορίας, των τραυματισμένων και των κατατρεγμένων του Εμφυλίου, της χούντας, της αντιδραστικής εξουσίας, που ζητούν αποκατάσταση της δικαιοσύνης και ανατροπή του status quo. Το εμπορευματοποιημένο ιδιοτελές όνειρο που δίνει απόλυτη εξουσία στους παράγοντες του κέρδους· και τέλος το συλλογικό όνειρο των ελεύθερων πνευμάτων που ζητούν περισσότερη δημοκρατία και νέους ορίζοντες πατώντας στις αξίες του Διαφωτισμού και του ορθολογισμού.”

Στα ηλεκτρονικά βιβλία που κυκλοφόρησαν πρόσφατα από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο περιλαμβάνονται επίσης:

Όλα τα ηλεκτρονικά βιβλία του Μεταίχμιου είναι σε PDF και κλειδωμένα με Adobe DRM. Οι τιμές ποικίλλουν αρκετά, με e-books να κοστίζουν 25-30% από το τυπωμένο βιβλίο για όσους τίτλους έχουν εκδοθεί πρόσφατα για πρώτη φορά, ενώ σε παλιότερους τίτλους το e-book μπορεί να κοστίζει έως και 60% λιγότερο από το τυπωμένο.

Οι Εκδόσεις Μεταίχμιο διαθέτουν συνολικά 221 ebooks, που διατίθενται από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων και από τα βιβιλιοπωλεία myeBooks.grΕυριπίδηςΜπιτσάκουBigBook / Δοκιμάκης και Τσαμαντάκης, τα ελληνικά βιβλιοπωλεία που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Digibooks4All. Οι τιμές είναι κοινές και καθορίζονται από τον εκδότη.
Το Μεταίχμιο διαθέτει επίσης και εφαρμογή για το iPad, από την οποία μπορούν να αγοραστούν τεύχη της σειράς κόμιξ που βασίζονται στις κωμωδίες του Αριστοφάνη.
Διαβάστε επίσης: