Ζυράννα Ζατέλη, Μάρα Μεϊμαρίδη και κλασικά βιβλία σε ebooks από τον Καστανιώτη

Με τέσσερις ακόμα τίτλους ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της κυκλοφορίας κλασικών βιβλίων αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή (ePUB) από τις Εκδόσεις Καστανιώτη. Πρόκειται για τα βιβλία “Οι περιπέτειες του τελευταίου των Αβενσεράγων” (88 σελ, €1,90, iBookstore) του Φρανσουά Ρενέ Σατωμπριάν, “Ευγένιος Ονέγκιν” (240 σελ, €2,90, iBooksrtore) του Αλεξάντρ Πούσκιν, Άμμαλατ μπέης” (272 σελ, €2,90, iBookstore) του Αλέξανδρου Δουμά και “Ο ανιψιός του Ραμώ” (158 σελ, €2,90, iBookstore) του Ντενί Ντιντερό.  Εδώ, εδώ και εδώ ή στην ειδική σελίδα στο site των εκδόσεων για τα κλασικά ebooks μπορείτε να δείτε τους προηγούμενους τίτλους.
Ηδονή στην κρόταφο” (168 σελ, ePUB, €5,90, iBookstore) είναι το νέο βιβλίο της Ζυράννας Ζατέλη. Πρόκεται “για μια συλλογή διηγημάτων, αφηγήσεων και αυτοαναφορικών κειμένων στα οποία η Ζατέλη με το γνωστό της ύφος ξεδιπλώνει μπροστά στα μάτια μας εικόνες, ήχους, ιστορίες που ναι μεν διαδραματίζονται στη καθημερινότητα αλλά όπως μας έχει συνηθίσει η συγγραφέας αυτό είναι μονάχα η αφορμή για να ξεκοιλιάσει αριστοτεχνικά στη συνέχεια μπροστά μας οτι συνθέτει αυτή τη πραγματικότητα μοντάροντας τα πάντα εκτός του συμβατικού πεδίου”, όπως αναφέρει ο Πάνος Μιχαήλ στη LifO.

Το “Ντάσταρ” (576 σελ, ePUB, €9,90, iBookstore) είναι το δεύτερο βιβλίο της Μάρας Μεϊμαρίδη, γνωστής από το best seller “Οι Μάγισσες της Σμύρνης” και τα συνοδευτικά του βιβλία για τη χατομαντεία και τα ξόρκια. Στο “Ντάσταρ” ο χώρος είναι και πάλι η Τουρκία, αυτή τη φορά η Τροία του 1853:

Ένα βρέφος με χρυσά μαλλιά και βιολετιά μάτια βρίσκεται στο Σκάμανδρο ποταμό, ανάμεσα σε δυο χωριά: ένα ελληνοχώρι κι ένα τουρκοχώρι που μισούνται αιώνες. Είναι η Ντάσταρ, η θεά της αρχαίας Τροίας, που ξανάρθε στη ζωή αναζητώντας το χαμένο έρωτά της. Η Ντάσταρ μεγαλώνει στα φτωχόσπιτα των αγροτών –μαζί με τη Ρωμιά Κλειτώ, την Τουρκάλα Χαττούσα, τη βαβογριά μάγισσα που διαβάζει το μέλλον και βλέπει στο παρελθόν– και στα αρχοντικά των λεβαντίνων γαιοκτημόνων της Τρωάδος. Πλησιάζει τους πιο διάσημους αρχαιολόγους της εποχής, τον Ερρίκο Σλήμαν, τον Φρανκ Καλβέρ και τον Τζίμυ Μέλαρτ, και τους καθοδηγεί, προκειμένου ο αρχαίος θησαυρός να ξαναβγεί στο φως από τα ερείπια της Τροίας. 

Μια ιστορία αγάπης τριών χιλιάδων χρόνων περνά σαν στρόβιλος από τις σελίδες του βιβλίου. Μια περιπέτεια που οδηγεί όλες και όλους σε πάθη ακραία. Μια συναρπαστική αλληγορία για τη διαχρονικότητα του έρωτα.

China 1978-2008. The Rebirh of the Dragon” (432 σελ, ePUB, €10,90, iBookstore) είναι η αγγλική μετάφραση του βιβλίου “Κίνα 1978-2008. Η αναγέννηση του δράκου” του πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας Σωτήρη Χατζηγάκη και του γιού του, Μικελή Χατηγάκη. Στο βιβλίο καταγράφονται οι δραματικές εξελίξεις στην Κίνα ανάμεσα σε δύο ταξίδια τους στη χώρα με απόσταση 20 ετών.

Τέλος, έχει κυκλοφορήσει το δυστοπικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας “Limit” του Φρανκ Σέτσινγκ, που είχαμε αναφέρει πως είναι διαθέσιμο για προπαραγγελίες.

Σημεία πώλησης και δυνατότητες ανάγνωσης
Οι Εκδόσεις Κατανιώτη διαθέτουν συνολικά 111 ebooks σε ePUB. Τα ebooks τους διατίθενται από το το site τους, από το ελληνικό iBookstore και από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο PERIZITITO.GR.
Στα ηλεκτρονικά βιβλία τους ενσωματώνεται υδατογράφημα με το όνομα του αγοραστή/αναγνώστη (social DRM) και δεν είναι κλειδωμένα με Adobe DRM, οπότε μπορούν να διαβαστούν με την εφαρμογή ή τη συσκευή της επιλογής μας και να μετατραπούν σε αρχείο Mobipocket για Kindle (οδηγός βήμα-βήμα για τις μετατροπές).

Και τα ebooks που αγοράζονται iBookstore δεν είναι κλειδωμένα και μπορείτε έτσι, πέρα από το να τα διαβάσετε σε iPhone, iPod touch και iPad, να τα μεταφέρετε από το πρόγραμμα iTunes στον υπολογιστή σας σε ηλεκτρονικούς αναγνώστες και εφαρμογές που υποστηρίζουν ePUB ή να τα μετατρέψετε σε Mobi για Kindle. Το αρχείο πάντως, αν και μετατρέπεται, περιέχει τα προσωπικά στοιχεία του αγοραστή (digital watermark, μπορείτε να τα δείτε από το Get info στο iTunes)

Διαβάστε επίσης: