Εφαρμογή-βιβλιοπωλείο για το iPad από τις εκδόσεις Μεταίχμιο – με τις κωμωδίες του Αριστοφάνη σε κόμικς

Πέρα από τα e-books που έχουν ανεβάσει στο myeBooks.gr οι εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφόρησαν τη δωρεάν εφαρμογή για iPad “Μεταίχμιο“. Η εφαρμογή είναι ένα βιβλιοπωλείο μέσα από το οποίο μπορούμε να αγοράσουμε e-books από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και στη συνέχεια, με την ίδια εφαρμογή, να διαβάσουμε το περιεχόμενο που έχουμε αγοράσει.

Προς το παρόν το περιεχόμενο της εφαρμογής είναι οι 11 σωζόμενες κωμωδίες του Αριστοφάνη σε κόμικς, μια ιδιαίτερα δημοφιλής σειρά, σε διασκευή Τάσου Αποστολίδη και εικονογράφηση Γιώργου Αποκαλίδη. Για κάθε κωμωδία η τιμή είναι €6, ενώ η τυπωμένη έκδοση κάνει €10.19 (έκπτωση περίπου 40%). Το iPad με την έγχρωμη και μεγάλων διαστάσεων οθόνη του είναι πράγματι η κατάλληλη συσκευή για να διαβαστεί ένα τέτοιο περιεχόμενο.

Ο λόγος που το Μεταίχμιο έβγαλε τη δική του εφαρμογή είναι η παράκαμψη του iBookstore της Apple, το οποίο αφενός δεν έχε ανοίξει για αγορές από την Ελλάδα, αλλά και όπου λειτουργεί ένα ποσοστό 30% της τελικής τιμής του κάθε e-book πηγαίνει στην Apple.

Στόχος των εκδόσεων Μεταίχμιο είναι να εμπλουτίσουν το βιβλιοπωλείο-εφαρμογή τους, ξεκινώνοντας από την προσθήκη των κωμωδιών του Αριστοφάνη σε κόμικς και σε άλλες γλώσσες, αλλά και σε ηχογραφημένη αφήγηση. Αντίστοιχη εφαρμογή θα κυκλοφορήσει και για Android.

Ο Αριστοφάνης δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, αλλά και η μεταφορά των κωμωδιών του σε κόμικς είναι επιτυχημένη, τόσο από πλευράς απόδοσης του γενικού νοήματος των έργων όσο και από πλευράς γέλιου, αλλά και προσεγμένης εικονογράφησης.

Διαβάστε επίσης: