Εφαρμογές για Android και iPad, iPhone το Γενάρη από το myeBooks.gr


Σύμφωνα με πληροφορίες απο επικοινωνία που είχα με το myeBooks.gr, το online βιβλιοπωλείο για ελληνικά e-books έχει έτοιμες δύο εφαρμογές για ανάγνωση των e-books που πουλάει σε συσκευές, κινητά και tablet PC, με λειτουργικό Android και με λειτουργικό iOS (δηλάδή iPad, iPhone, iPod touch). Οι εφαρμογές θα είναι διαθέσιμες το Γενάρη, ίσως μάλιστα το πρώτο δεκαπενθήμερο, από τα αντίστοιχα επίσημα καταστήματα εφαρμογών, Android Market και iTunes App Store. Οι εφαρμογές θα διατίθενται δωρεάν και θα έχουν την κοινή ονομασία “myeBooks Mobile“.

Με τις εφαρμογές θα έχουμε πρόσβαση στα e-books, ePUB και PDF, που έχουμε ήδη αγοράσει από το myeBooks.gr, τα οποία θα μπορούμε να κατεβάσουμε και να διαβάσουμε στη συσκευή μας, ενώ θα μπορούμε να κάνουμε και νέες αγορές e-books από το myeBooks.gr. Εφαρμoγές βέβαια για ανάγνωση e-books σε Android και iOS υπάρχουν πολλές, αλλά εδώ η ιδιαιτερότητα της εφαρμογής είναι η υποστήριξη e-books κλειδωμένων με Adobe DRΜ. Έτσι, με το ίδιο Adobe ID που έχουμε για να κατεβάζουμε στον υπολογιστή μας και το Adobe Digital Editions τα e-books που είναι είναι κλειδωμένα με το DRM και στη συνέχεια να τα περνάμε στον ηλεκτρονικό μας αναγνώστη θα ενεργοποιούνται και οι εφαρμογές του myeBooks.gr για τα δικά του e-books.

Οι εφαρμογές θα υποστηρίζουν αλλαγή της σελίδας με άγγιγμα της οθόνης δεξιά ή αριστερά (tap) και τροποποίηση του μεγέθους της γραμματοσειράς και της φωτεινότητας της οθόνης (για νυχτερινή ανάγνωση – night mode).
Αυτή η εξέλιξη είναι ενδιαφέρουσα καθώς ως τώρα ο μόνος τρόπος να διαβαστούν τα e-books του myeBooks.gr σε συσκευές με Android και iOS ήταν η εφαρμογή και υπηρεσία txtr, που όμως απαιτούσε ανέβασμα των e-books μας και δεν επέτρεπε αγορές. Για Android συσκευές e-books με Adobe DRM θα υποστηρίζει και η έκδοση 2.0 της εφαρμογής Aldiko Book Reader.
Διαβάστε επίσης: