Εφαρμογές για συσκευές Android από Greekbooks.gr και Μεταίχμιο, εφαρμογή για iPhone, iPad από τον Ευριπίδη

Εφαρμογές για αγορά και την ανάγνωση ηλεκτρονικών βιβλίων έχουν ανέβει στο Android Market από το ηλεκτρονικό κατάστημα Greekbooks (E-books by greekbooks, 8.1 MB) και τις Εκδόσεις Μεταίχμιο (MetaixmioEstore, 8.4 MB). Από την εφαρμογή του Greekbooks μπορούν να αγοραστούν μόνο e-books, όχι άλλα προϊόντα που διαθέτει στο site του. Αντίστοιχα και για την εφαρμογή των Εκδόσεων Μεταίχμιο, με τη διαφορά πως, ενώ στο site τους πουλάνε ebooks μόνο των δικών τους εκδόσεων, από την εφαρμογή μπορούν να αγοραστούν τα ebooks και άλλων εκδοτικών οίκων. Οι Εκδόσεις Μεταίχμιο διαθέτουν επίσης εφαργογή για iPad για την αγορά και ανάγνωση των κωμωδιών του Αριστοφάνη σε κόμικς.
Εφαρμογή για την ανάγνωση ηλεκτρονικών βιβλίων σε iPhone, iPod touch και iPad (Evripidis Reader) είναι διαθέσιμη από το βιβλιοπωλείο Ευριπίδης. Μέσα από την εφαρμογή δεν μπορούν να γίνουν αγορές, αλλά μπορούν να διαβαστούν τα βιβλία που έχουν αγοραστεί από το βιβλιοπωλείο για ebooks μέσα από τον broswer της συσκευής ή του υπολογιστή σας. Το βιβλιοπωλείο Ευριπίδης διαθέτει επίσης εφαρμογή και για συσκευές Android.

Αν εξαιρέσουμε την αγορά ebooks, και οι 3 εφαρμογές έχουν τις ίδιες ακριβώς δυνατότητες και έχουν αναπτυχθεί από τη DigiBooks4All, που έχει το βιβλιοπωλείο MyeBooks.gr και τις αντίστοιχες εφαρμογές. Με τις εφαρμογές διαβάζουμε ηλεκτρονικά βιβλία σε PDF και ePUB, χωρίς κλείδωμα ή με το κλείδωμα της Adobe, τόσο αυτά που έχουμε αγοράσει από τα βιβλιοπωλεία όσο και βιβλία που έχουμε περάσει από τον υπολογιστή μας. Υποστηρίζονται σημειώσεις, αναζήτηση, τροποποίηση της φωτεινότητας της οθόνης και του φόντου, πίνακας περιεχομένου και πρόταση ενός βιβλίου μέσω Facebook, Twitter και email. Ειδικά για τα ePUB υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής του μεγέθους των γραμμάτων και ζουμ και για τα PDF υποστηρίζεται pinch-to-zoom, κλείδωμα του ζουμ και reflow στα PDF κειμένου (αλλαγή μεγέθους των γραμμάτων χωρίς ζουμ, που όμως επηρεάζει τη μορφοποίηση).
Τα ebooks που αγοράζουμε από τα 3 βιβλιοπωλεία μπορούν να διαβαστούν επίσης και με άλλες εφαρμογές που υποστηρίζουν το κλείδωμα της Adobe.