Ελεύθερα ηλεκτρονικά βιβλία από τις “Εκδόσεις των Συναδέλφων”

Οι “Εκδόσεις των Συναδέλφων” είναι αυτοδιαχειριζόμενο εκδοτικό εγχείρημα από εργαζόμενους στο χώρο του βιβλίου. Τον Ιούλιο του 2010 ξεκίνησαν να εκδίδουν τα πρώτα τους βιβλία και τώρα περνάνε και στα ebooks. Το πρώτο ηλεκτρονικό βιβλίο τους είναι το “Ξαναπιάνοντας το νήμα. Η κοινωνική αναμέτρηση στην Ελλάδα σήμερα” του Γιώργου Λιερού και διατίθεται ελεύθερα σε μορφή PDF.
To ebook είναι δωρεάν αλλά μπορείτε να κάνετε μια δωρεά προς τις εκδόσεις (με PayPal ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαρισμό). Με €4 μπορείτε να προμηθευτείτε την έντυπη έκδοση του βιβλίου.
Στο “Ξαναπιάνοντας το νήμα” ο Λιερός γράφει για την ακύρωση του κοινωνικού συμβολαίου στην Ελλάδα σήμερα:

Οι μεγάλες συγκρούσεις βρίσκονται μπροστά μας. Το κοινωνικό συμβόλαιο έχει ακυρωθεί. Πρόκειται κατά κάποιον τρόπο, για την επιστροφή στη «φυσική κατάσταση». Ο κοινωνικός δεσμός έχει σπάσει, η εξουσία των αποπάνω, η ευημερία ενός 20% του πληθυσμού που μπορεί να επωφεληθεί από τη νέα κατάσταση στηρίζεται πλέον μόνο πάνω στη βία, μια βία που στερείται νομιμοποίησης. Η κοινωνία (το έθνος, ο λαός) διαρρηγνύεται, ο κοινωνικός της πλούτος λεηλατείται, οι άνθρωποι αχρηστεύονται, σκορπίζονται και χάνονται, ο κοινωνικός χώρος αποσυντίθεται και μεγάλες περιοχές του κινδυνεύουν να πε- ράσουν σε καθεστώς ανομίας. Μόνο η εξέγερση μπορεί να ενώσει ξανά την κοινωνία, να τη γλιτώσει από έναν ατελεύτητο πόλεμο όλων εναντίον όλων, να καταστήσει δυνατό ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο.
Από το “Εκδόσεις των Συναδέλφων” κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο του Γιώργου Λιερού “Σκέψεις για την Άμεση Δημοκρατία“. 
Σημείωση: Από το link που δίνω πιο πάνω μπορείτε να κατεβάσετε το βιβλίο σε PDF όπου μια σελίδα του βιβλίου αντιστοιχεί σε μια σελίδα του βιβλίου. Ανέβασα το PDF στο SkyDrive μετά από άδεια των “Εκδόσεων των Συναδέλφων”.