Δωρεάν video ebook Σέρλοκ Χολμς για iPhone, iPod από το Vook

Το Vook.com διαθέτει μια σειρά enhanced ebooks, “επαυξημένων ηλεκτρονικών βιβλίων”, ebooks δηλαδή που πέρα από το κείμενο έχουν ενσωματωμένα video. Έτσι, χωρίς να χρειάζεται κανείς να εγκαταλείψει το βιβλίο που διαβάζει μπορεί δει σχετικά βίντεο ειδικά γυρισμένα για το βιβλίο του. Τα enhanced ebooks διαβάζονται και βλέπονται τόσο στον υπολογιστή όσο και σε iPad, iPhone και iPod touch.

Το Vook.com δίνει δωρεάν για iPhone και iPod touch ένα τέτοιο ηλεκτρονικό βιβλίο στα αγγλικά, το “The Sherlock Holmes Experience“. Περιλαμβάνει δύο διηγήματα από τις 56 συνολικά “Περιπέτειες του Σέρλοκ Χολμς”, το “The Man with the Twisted Lip” (“Ο άνδρας με το παραμορφωμένο χείλος“) και το “The Adventure of the Speckled Band “(“Η κηλιδωτή κορδέλα“), τα οποία επαυξάνονται με 15 ειδικά γυρισμένα βίντεο για την ιστορία και το μύθο γύρω από τον Σέρλοκ Χολμς. Τα βίντεο μας ξεναγούν στο βικτωριανό Λονδίνο του Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόυλ, τη φημισμένη Baker Street, τις μεθόδους του Σέρλοκ Χολμς για τη λύση των μυστηρίων και περιλαμβάνουν συνεντεύξεις με ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί με το χαρακτήρα και το συγγραφέα του.

Πέρα από το ενδιαφέρον που παρουσιάζει ο Σερλοκ Χολμς και η εποχή του, είναι μια καλή ευκαιρία για να δείτε πώς είναι ένα “επαυξημένο ηλεκτρονικό βιβλίο”.

Δείτε ένα βίντεο που περιλαμβάνεται στο “The Sherlock Holmes Experience” και αναφέρεται στους μύθους και τις αλήθειες για το όπιο στο βικτωριανό Λονδίνο:

Τι είναι τα vook