Δωρεάν live webcast την Πέμπτη με τους ανθρώπους της Google να μας ξεναγούν στα Google ebooks

Δωρεάν live webcast για τα Google ebooks διοργανώνει την Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου στις 8 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) η O’Reilly Media, που εκδίδει βιβλία για τεχνολογικά θέματα και παίζει κεντρικό ρόλο στη διαμόρφωση των τάσεων στο ηλεκτρονικό βιβλίο, διοργανώνοντας, ανάμεσα σε άλλα, τα μεγάλα συνέδρια Tools of Change for Publishing στη Νέα Υόρκη και στη Φρανκφούρτη.

Ο τίτλος του webcast είναι “Inside Google eBooks: The Platform, Partners and Titles” και επικεντρώνεται στο πώς λειτουργεί το Google ebooks δύο μήνες μετά το λανσάρισμά του, καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις από τη σκοπιά της Google για την αναγνωση μέσα από τον browser, τις εφαρμογές, τις λιανικές πωλήσεις και τις αναγνωστικές συνήθειες. Την παρουσίαση θα κάνουν ο Abraham Murray, product manager για το Google Books, και ο Chris Palma, από την ομάδα του Google Books Partner Program.

Το webcast (από blending των λέξεων web+broadcasting) είναι δωρεάν, αλλά χρειάζεται εγγραφή. Όπως φαίνεται και από προηγούμενα webcast της O’Reilly, διαρκεί περίπου μία ώρα και υπάρχει live μετάδοση του μέσα από τον browser χρησιμοποιώντας το Adobe Connect. Οι συμμετέχοντες δε χρειάζεται να εγκαταστήσουν κάποιο πρόγραμμα (απαιτείται όμως υποστήριξη Adobe Flash), αρκεί να κάνουν sign in στη σελίδα του webcast την ώρα που ξεκινάει. Το webcast είναι στα αγγλικά, μεταδίδεται η φωνή των ομιλητών και παράλληλα βλέπουμε τις “διαφάνειες” από την παρουσίασή τους. Στο τέλος, μέσω του chat του προγράμματος, οι συμμετέχοντες μπορούν να υποβάλουν ερωτήσεις. Το webcast στη συνέχεια θα ανέβει στο YouTube.

Δεν πρόκειται για να αναμετάδοση κάποιας διάλεξης ή συζήτησης, αλλά για σεμινάριο αποκλειστικά προσανατολισμένο στη μετάδοση και τη συμμετοχή μέσω internet. Το webcast εντάσσεται στο πλαίσιο του φετινού συνεδρίου Tools of Change for Publishing που διοργανώνει η O’Reilly από τις 14 Φεβρουαρίου στη Νέα Υόρκη.

Ο “Ηλεκτρονικός Αναγνώστης” έχει γραφτεί στο webcast και θα σας μεταφέρει τις εντυπώσεις του και τα νέα για τα Google ebooks.