Δωρεάν ebook: “12/12/12, οκτώ ιστορίες για μια πλατεία” από το Open Book

Ένα νέο, δωρεάν ebook κυκλοφόρησε σήμερα από το Open Book σε μορφή PDF. Η συλλογή διηγημάτων “12/12/12: οκτώ ιστορίες για μια πλατεία” μας μεταφέρει στο Δεκέμβριου του 2012 και στην ψήφιση του επόμενου προϋπολογισμού της Ελλάδας:
Πλατεία Συντάγματος

12 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 22:30

Στη Βουλή γίνεται η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2013, που θα ψηφιστεί τα μεσάνυχτα. Στην πλατεία χιλιάδες κόσμου διαδηλώνουν εναντίον των νέων μέτρων. 

Ένας ξαφνικός έντονος σεισμός προκαλεί την διακοπή της ρευματοδότησης μέσα και έξω από τη Βουλή. Από το σημείο αυτό ξεκινάνε οι οκτώ ιστορίες μας…

Τα διηγήματα γράφουν οι: Κατερίνα Θεριουδάκη, Ελένη Κοφτερού, Στέφανος Λίβος, Βασίλης Πουλημενάκος, Μαρία Ρογδάκη, Νικόλας Σμυρνάκης, Γιάννης Φαρσάρης και Μιχάλης Χαραλαμπάκης. Το συντονισμό της έκδοσης είχε ο Βασίλης Πουλημενάκος και την επιμέλειά της ο Γιάννης Φαρσάρης. Το εξώφυλλο σχεδίασε ο Λευτέρης Παναγουλόπουλος με μια εικόνα του Δον Ψυχώτη. Οι 8 συγγραφείς είχαν συμμετάσχει επίσης στη συλλογή διηγημάτων “Δήγμα γραφής“.

Πέρα από δωρεάν, το βιβλίο διατίθεται με άδεια Creative Commons που επιτρέπει την ελεύθερη διανομή του αρκεί να αναφέρεται η πηγή και να μην πρόκειται για εμπορική χρήση του. 
Το OpenBook.gr είναι το site όπου ο συγγραφέας Γιάννης Φαρσάρης συγκεντρώνει και δημοσιεύει ηλεκτρονικά βιβλία που διατίθενται δωρεάν και με άδειες Creative Commons, ανάμεσά τους και τα δικά του. Υπάρχουν επίσης πολλά links για δωρεάν ebooks στα ελληνικά. Ο Γιάννης Φαρσάρης έχει ξεκινήσει επίσης το site ONE:STORY, όπου δημοσιεύεται “μια ιστορία κάθε μέρα” από πολλούς συγγραφείς που ήδη έχουν δημοσιεύσει κείμενά τους ή είναι πρωτοεμφανιζόμενοι.