Δωρεάν “Ο Ισίδωρος και ο ναυγός” της Αμάντας Μιχαλοπούλου και άλλα παδικά ebook με αφήγηση από τον “Μικρό Αναγνώστη”

Εκτενές απόσπασμα από το “Ο Ισίδωρος και ο ναυαγός“, παιδικό βιβλίο της Αμάντας Μιχαλοπούλου, είναι διαθέσιμο δωρεάν από τον “Μικρό Αναγνώστη”, το site του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου για παιδιά. Το ηλεκτρονικό βιβλίο ξεφυλλίζεται και διαβάζεται μέσα από τον browser (πατήστε F11/full screen), ενώ μας το αφηγείται παράλληλα ο ηθοποιός Γιάννης Χαρίσης. Πρόκειται για την ιστορία του εννιάχρονου Ισίδωρου, που, θέλοντας να μοιραστεί την πλήξη του με κάποιον που να βαριέται εξίσου, αποφασίζει να γράψει γράμμα σε ένα ναυαγό και να του πει τι κάνει όταν βαριέται για να πάρει και κείνος ιδέες. Μια ωραία ιστορία. Η εικονογράφηση είναι της Σοφίας Τουλιάτου και το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Στο site του “Μικρού Αναγνώστη” έχουν ανέβει πρόσφατα και εκτενή αποσπάσματα από άλλα παιδικά ebook με αφήγηση και είναι επίσης δωρεάν:

  • Η ώρα είναι εκατό” της Λώρης Κέζα, εκδόσεις Παπαδόπουλος. Διαβάζει η ηθοποιός Λένα Παπαληγούρα.
  • Το βιβλίο που δεν ήθελε να διαβαστεί” της Βασιλικής Κάργα, σε εικονογράφηση Νίκου Κουμαριά, Εκδόσεις Επόμενος Σταθμός. Διαβάζει ο Σπύρος Περδίου.
  • Τα μαγικά μου αυτιά” της Βούλας Μάστορη σε εικονογράφηση Σπύρου Γούση ,εκδόσεις Πατάκης. Διαβάζει η ηθοποιός Κόρα Καρβούνη.
  • Ο Κηπουρός του Ουρανού“, κείμενο – εικόνες Δήμητρα Ψυχογιού, εκδόσεις Άγκυρα, μας διαβάζει η ηθοποιός Αλεξάνδρα Αϊδίνη.

Συνολία υπάρχουν 17 δωρεάν παιδικά ebook με αφήγηση στον “Μικρό Αναγνώστη” και το Δεκέμβρη είχαμε παρουσιάσει κάποιες επιλογές από όσα βιβλία είχαν ανέβει τότε.

Ο “Μικρός Αναγνώστης” είναι το εξειδικευμένο site του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) για παιδιά από 6 έως 12 ετών, αλλά και μικρότερης ηλικίας, και περιλαμβάνει υπάρχει αρκετό υλικό για να προσελκύσει τα παιδιά στην ανάγνωση και το βιβλίο. Η αναζήτηση βιβλίων και βιβλιοθηκών γίνεται πιο ευχάριστη και προσαρμοσμένη στις ανάγκες των παιδιών, υπάρχουν προτάσεις για δραστηριότητες, συντεύξεις με συγγραφείς και εικονογράφους, υλικό για δασκάλους και -ενημερωμένο- ημερολόγιο με εκδηλώσεις που αφορούν το βιβλίο. Υπάρχουν επίσης και δωρεάν εκτενή αποσπάσματα από τα παιδικά ebook που αναφέραμε στην ενότητα “Να σου πω μια ιστορία“.

Διαβάστε επίσης: