Δωρεάν οδηγοί ελληνικών μουσείων σε ebooks από το Ίδρυμα Λάτση

(κλικ για μεγέθυνση)

13 δωρεάν οδηγούς για, κυρίως αρχαιολογικά, μουσεία στην Ελλάδα διαθέτει δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή το Ίδρυμα Λάτση. Οι οδηγοί, που συναποτελούν τη σειρά “Ο Κύκλος των Μουσείων“, έχουν εκδοθεί από το 1997 ως σήμερα και είναι διαθέσιμοι online στην πλήρη τους μορφή, με τα κείμενα και το εκτενές φωτογραφικό τους υλικό. Ανάμεσά τους καλύπτονται σημαντικά μουσεία όπως το Εθνικό Αρχαιολογικό, το Μουσείο Μπενάκη και τα αρχαιολογικά μουσεία της Ολυμπίας και τους Ηρακλείου.

Οι οδηγοί διαβάζονται μέσα από browser που υπηστηρίζει flash και δεν μπορούν να αποθηκευτούν στον υπολογιστή. Με τα βέλη και με κλικ στην άκρη των σελίδων αλλάζουμε σελίδα, ενώ μπορούμε να γράψουμε στο ειδικό πλαίσιο τη σελίδα που θέλουμε. Με κλικ πάνω στο κείμενο ή τις εικόνες το βιβλίο καταλαμβάνει ολόκληρη την οθόνη μας και γίνεται ζουμ στο σημείο που μας ενδιαφέρει. Υποστηρίζεται τέλος η αναζήτηση μέσα στα βιβλία. Κάθε βιβλίο διατίθεται στα ελληνικά και στα αγγλικά.
Στην ίδια μορφή το Ίδρυμα Λάτση διαθέτει 7 ακόμα τίτλους με περιεχόμενο που ποικίλλει, από το Κοράνι και λεξικά αλβανικών μέχρι την ελληνική θαλασσογραφία.