Δερμάτινη θήκη για το Kindle στα Public – και οι άλλες θήκες του Amazon


Τα Public έφεραν τη δερμάτινη θήκη μαύρου χρώματος που διαθέτει το Amazon για τα Kindle 3. Με την αγορά μιας συσκευής Kindle, το Amazon δε δίνει μαζί κάποια θήκη, σε αντίθεση με αρκετούς άλλους κατασκευαστές ηλεκτρονικών αναγνωστών.

Μια θήκη πάντως είναι αναγκαία, παρά την επιπλέον επιβάρυνση που αυτό συνεπάγεται. Δεν μπορεί κανείς να μεταφέρει τη συσκευή χωρίς προστασία για γρατζουνίσματα, ειδικά για την οθόνη, ή να την αφήνει εκτεθειμένη σε πιθανές πτώσεις, ενώ υπάρχει και ο παράγοντας σκόνη.

Έχοντας την ίδια θήκη (σε απαλό πορτοκαλί – burnt orange), μπορώ να πω ότι οι θήκες που κατασκευάζει και πουλάει το Amazon είναι πραγματικά ποιοτικές, τόσο σε λειτουργικότητα όσο και σε αισθητική. Η συσκευή κουμπώνει σταθερά με δύο κλιψάκια (το Kindle έχει τις σχετικές, ειδικές υποδοχές) και η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς να βγει από τη θήκη. Ανοίγοντας τη θήκη με τη συσκευή μέσα, έχουμε την αίσθηση και το κράτημα του τυπωμένου βιβλίου. Το δέρμα έχει πολύ καλή υφή και προσεγμένο φινίρισμα και, επίσης, με τη χαρακτηριστική μυρωδιά του, παραπέμπει σε ένα δερματόδετο βιβλίο (για όσους θεωρούν ζήτημα ότι ένας ηλεκτρονικός αναγνώστης δε μυρίζει όπως ένα τυπωμένο βιβλίο).

Στα Public κοστίζει €50 και στο Amazon $35 (€26, σημερινές ισοτιμίες). Στο Amazon είναι διαθέσιμα 7 συνολικά χρώματα της ίδια θήκης. Το Amazon έχει και άλλες επιλογές για θήκες, που δεν κατασκευάζει το ίδιο, ξεκινώντας από τα $10 (όπως αυτή και αυτή από την Belkin), αλλά, άποψή μου, η δική του αξίζει τα παραπάνω χρήματα.

Μια άλλη εκδοχή, της ίδιας κατά τα άλλα θήκης, επίσης σε 7 χρώματα, περιλαμβάνει ενσωματωμένο led φωτάκι για διάβασμα σε συνθήκες χαμηλού φωτιμού. Είναι χαμηλή κατανάλωσης και παίρνει ρεύμα από το Kindle. Σχετικά ακριβή, στα $60 (€44, σημερινές ισοτιμίες), αλλά αρκετά χρήσιμο για όσους  βρίσκονται συχνά να διαβάζουν σε τέτοιες περιστάσεις (στο κρεβάτι, στο λεωφορείο κλπ).

Διαβάστε επίσης: