“Για πάντα μαζί”, μουσικό παιδικό παραμύθι – εφαρμογή από τις εκδ. Καστανιώτη – 5 promo codes για δωρεάν κατέβασμα

Ανέβηκε σήμερα στο App Store το μουσικό παιδικό παραμύθι – εφαρμογή “Για πάντα μαζί” από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Η εφαρμογή τρέχει σε iPad, iPhone και iPod touch (με iOS 4.0 ή νεότερο) και κοστίζει €1.59. Έχουμε 5 promo codes για να την κατεβάσετε δωρεάν.

Πάνω αριστερά εμφανίζεται το μενού (με tap στο κέντρο της οθόνης)
 για pause/play στην αφήγηση και τη μουσική και μετάβαση 
σε επόμενες ή προηγούμενες σελίδες

Το παραμύθι “Για πάντα μαζί. Μια μαγική περιπέτεια με ένα φλάουτο και ένα κλαρινέτο” κυκλοφόρησε το 2003 σε έντυπη έκδοση με κείμενα της Γιάννας Μυράτ και εικονογράφηση του Χρήστου Δήμου και έχει εξαντληθεί. Η εφαρμογή (σύντομο link http://itunes.com/apps/Γιαπάνταμαζί για όσους έχουν iTunes ή εδώ για όσους δεν έχουν το πρόγραμμα) περιλαμβάνει το βιβλίο, 32 σελίδες, καθώς και αφήγηση στα ελληνικά από τη Μάνια Παπαδημητρίου και μουσικά αποσπάσματα σχετικά με το κείμενο. Ο αναγνώστης μπορεί να διαβάσει το βιβλίο με τη συνοδεία αφήγησης ή χωρίς αυτήν, ενώ προχωρώντας στην επόμενη σελίδα η μουσική και η αφήγηση συνεχίζεται από το νέο σημείο που ξεκινάμε να διαβάζουμε. Αν κλείσουμε την εφαρμογή και επιστρέψουμε αργότερα, το βιβλίο, η αφήγηση και η μουσική συνεχίζει από το σημείο στο οποίο είχαμε μείνει.

Το βιβλίο διαβάζεται κρατώντας τη συσκευή οριζόντια ή κάθετα

Διάβασα και άκουσα το βιβλίο σε ένα iPad και πέρα από το ότι είναι μια ωραία ιστορία έχει πραγματικά πολύ όμορφη εικονογράφηση. Η αφήγηση και η μουσική έχουν συνδυαστεί πολύ ταιριαστά και το σύνολο είναι όμορφο, και όχι μόνο για παιδιά. Καθώς το θέμα του βιβλίου είναι μουσικό, η συνοδευτική μουσική είναι για έναν ρόλο παραπάνω ταιριαστή. Το ξεφύλλισμα και η ανάγνωση του βιβλίου γίνεται χωρίς προβλήματα, με ένα σαφές μενού για μετάβαση στη σελίδα που θέλουμε και εύκολο τρόπο για να κλείσουμε ή να ανοίξουμε την αφήγηση και τη μουσική.

Ο Ηλεκτρονικός Αναγνώστης διαθέτει 5 promo codes για να κατεβάσετε δωρεάν την εφαρμογή:

  • JKJL9HMY9YNA
  • X96LXPLTNR7W
  • 3MA99A4764TE
  • ARXJT46WXP4X
  • 97J93KNX4LPY

Σήμερα επίσης αναβαθμίστηκε η δωρεάν εφαρμογή-ebook των εκδόσεων Καστανιώτη με το ιστορικό “αλφαβητάριο“, με βελτιώσεις στην απόδοση και πιο συμπιεσμένο μέγεθος. Όσοι έχουν κατεβάσει την εφαρμογή θα δουν τη δυνατότητα update μπαίνοτας στο iTunes της συσκευής τους ή του υπολογιστή.