Βανέσα Αδαμοπούλου, Νίκος Κυριαζής και Θανάσης Καρτερός σε ebook από τις Εκδόσεις Καστανιώτη

3 νέα μυθιστορήματα που πρωτοεκδόθηκαν σε έντυπη μορφή πριν λίγες μέρες άρχισαν να διαθέτουν οι  Εκδόσεις Καστανιώτη σε μορφή ηλεκτρονικού βιβλίου (ePUB).
Το τελευταίο τραμ” (200 σελ, €5,90) είναι το δεύτερο μυθιστόρημα του Θανάση Καρτερού, που διατηρεί τη στήλη “Της  Ώρας” στην εφημερίδα Αυγή. “Όλα άρχισαν στην τρυφερή μου ηλικία, όταν ανάμεσα σε άρβυλα και εμβατήρια, σε εκτελέσεις και κονσερβοκούτια, η μάνα μου δραπέτευε απ’ τη φυλακή του πατέρα μου στον έρωτα για κάποιον άλλο, κι έπαιρνε ένα δρόμο γεμάτο κολόνιες και μπριγιόλ. Απ’ το μικρό σκάνδαλο της γειτονιάς, αλλά και απ’ το μεγάλο της εποχής, ακόμα δεν έχω καταλάβει με ποιο τρόπο τη σκαπούλαρα. Στις απαντήσεις που αναζήτησα δεν τα πήγα τόσο καλά. Ακόμα κι αυτές που μετά κόπου απέκτησα τις πάτησε το τελευταίο τραμ εκείνης της σαββατιάτικης νύχτας που δεν ξέχασα ποτέ”. Ο Θανάσης Καρτερός έχει συμμετάσχει επίσης στη συλλογή αστυνομικών διηγημάτων “Ελληνικά εγκλήματα 4″ (512 σελ, €9,90), που κυκλοφορεί επίσης σε ebook.
Ο κώδικας του αυτοκράτορα” (368 σελ, €9,90) του Νίκου Κ. Κυριαζή είναι ένα σύγχρονο κυνήγι θυσαυρού με χρώμα μεσαιωνικού, βυζαντινού μυστηρίου.

Μια ανεκτίμητη βυζαντινή εικόνα που γίνεται αντικείμενο κλοπής, η υποψία για την ύπαρξη ενός αμύθητου θησαυρού, τα ιερότερα κειμήλια της χριστιανοσύνης που χάθηκαν πριν από επτακόσια χρόνια, κινητοποιούν ένα πλήθος ανθρώπων για την εύρεσή τους. Ανάμεσά τους ένας Αγιορείτης μοναχός με παράξενες δυνάμεις, μια δαιμόνια ντετέκτιβ, ένας μανιώδης Έλληνας συλλέκτης, ένας γοητευτικός Ιταλός τραπεζίτης της μαφίας, ένα σαγηνευτικό μοντέλο, ο ελληνοαλβανοσερβικός υπόκοσμος με τον αδίστακτο νονό της νύχτας αρχηγό του, ένας συντηρητής έργων τέχνης και ο καλύτερος αστυνόμος της ΕΛΑΣ θα αναμετρηθούν σε ευφυΐα και ταχύτητα ώστε να φτάσουν πρώτοι στην ανακάλυψη των κειμηλίων. Πρέπει όμως να πολεμήσουν όλοι εναντίον όλων, να λύσουν άλυτους γρίφους, να εισχωρήσουν στο μυαλό ενός μοναχού που πέθανε πριν από επτά αιώνες, να ερωτευτούν, να κυνηγήσουν αλλά και να κυνηγηθούν, να ταξιδέψουν στα άδυτα της βυζαντινής εποχής, τότε που η ιστορία γραφόταν από μοναχούς, Ισπανούς επιδρομείς, ληστές και Τούρκους πειρατές, Βενετούς και Φράγκους ιππότες.

Ο Νίκος Κυριαζής διδάσκει οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας

Αθώοι στον έρωτα” (296 σελ, €9,90) είναι το πρώτο βιβλίο της Βανέσας Αδαμοπούλου, ευρύτερα γνωστής από το τραγούδι του soundtrack της ταινίας “Λούφα και Παραλλαγή – Σειρήνες στο Αιγαίο” του Νίκου Περάκη.

Λίγα χρόνια μετά τον τελευταίο πόλεμο, στη δίνη του πολιτικού αναβρασμού και της καχυποψίας, σ’ ένα ελληνικό κεφαλοχώρι η αγάπη ανθίζει. Η Σμάρω και ο Σάββας ερωτεύονται, κόντρα σε κοινωνικούς κανόνες και νόμους φυσικούς. Μπαίνουν όμως και οι δυο, ανυποψίαστοι κι αθώοι, σε μια περιπέτεια δίχως τέλος. Γιατί στην άλλη πλευρά στέκονται ισχυροί οι «αντίπαλοι»: η Αλέκα, η σκληρή κι αυταρχική μητέρα της Σμάρως, αλλά και ο Γεράσιμος, ο υποψήφιος άντρας της. Με το «έτσι θέλω» αναγκάζουν τη μικρή κι άγουρη παιδούλα να γίνει γυναίκα του Γεράσιμου, ενώ ο Σάββας χάνεται χρόνια ως ναυτικός σε θάλασσες και σε στεριές. Όμως, η πραγματική αγάπη ξεθωριάζει; Ή παραμονεύει πάντα στη γωνία; Μπορεί να σβήσει ο χρόνος τη φωτιά του έρωτα; 

Ένα ταξίδι στην Ελλάδα μιας άλλης εποχής, διαδρομές ζωής σε χωμάτινα δρομάκια και πέτρινα σπίτια, με κάδρα ασβεστωμένων αυλών, φουντωτών βασιλικών, πλοίων φορτηγών κι ατέλειωτου πελάγου

Τα ebooks των Εκδόσεων Καστανιώτη διατίθενται από το το site τους και από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο PERIZITITO.GR και το iBookstore της Apple σε Ελλάδα, Κύπρο και τις άλλες χώρες όπου έχει ανοίξει. (στο iBookstore δεν είναι ακόμα όλα τα ebooks διαθέσιμα).
Στα ηλεκτρονικά βιβλία τους  ενσωματώνεται υδατογράφημα με το όνομα του αγοραστή/αναγνώστη (social DRM) και δεν είναι κλειδωμένα με Adobe DRM, οπότε μπορούν να διαβαστούν με την εφαρμογή ή τη συσκευή της επιλογής μας και να μετατραπούν σε αρχείο Mobipocket για Kindle (οδηγός βήμα-βήμα για τις μετατροπές). Οι τιμές τους είναι, ανάλογα με τον τίτλο, 35% με 50% χαμηλότερες από την τιμή των αντίστοιχων τυπωμένων βιβλίων.
Διαβάστε επίσης: