Αναβάθμιση της εφαρμογής MyeBooks για Android με νέα εμφάνιση και Public Notes

εφαρμογή MyeBooks για Android

Η έκδοση 3.1 της εφαρμογής Myebooks είναι διαθέσιμη στο Android Market. Στη νέα έκδοση έχει γίνει ριζικός επανασχεδιασμός και απλούστευση του μενού που αναδύεται κατά την ανάγνωση των βιβλίων (ePUB και PDF, με υποστήριξη του κλειδώματος της Adobe). Επίσης, έχουν προσεθεί νέες λειτουργίες: Public Notes, πληρέστερος οδηγός χρήσης και δυνατότητα απενεργοποίησης του εφέ γυρίσματος σελίδας κατά την ανάγνωση. Το MyeBooks είναι η δωρεάν εφαρμογή για ανάγνωση ebooks και αγορά από ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο MyeBooks.gr από κινητά και tablet PC με λειτουργικό Android

Στο μενού (User Interface) του reader για τα ebooks επιλέχτηκε η λογική της διπλής μπάρας επιλογών, στο κάτω και το πάνω μέρος του κειμένου. Το μενού αναδύεται όταν πατήσουμε στο κέντρο της οθόνης. Στις δύο αυτές μπάρες βρίσκονται ομαδοποιημένες όλες οι δυνατότητες που δίνει η εφαρμογή για το κείμενο (σελιδοδείκτες, σημειώσεις, αναζήτηση, αλλαγές στο μέγεθος των γραμμάτων και του φόντου κλπ).
Οι νέες δυνατότητες της εφαρμογής στην έκδοση 3.1.:
  • Public Notes: Όταν ορίσουμε μια σημείωση ως “Public”, είναι προσβάσιμη από όσους διαβάζουν το ίδιο ebook όχι μόνο στην εφαρμογή MyeBook, αλλά σε όλες τις εφαρμογές που υποστηρίζονται από την πλατφόρμα Digibooks4all μέσω του Digibooks4all Cloud. Αντίστοιχα, ο αναγνώστης μπορεί να δει τις “δημόσιες σημειώσεις” που έχουν κάνει οι άλλοι αναγνώστες στο ίδιο βιβλίο. Η δυνατότητα αυτή υπάρχει μόνο για τα βιβλία που έχουν αγοραστεί ή κατέβει δωρεάν από το βιβλιοπωλείο, καθώς για τη λειτουργία του Public Notes απαιτείται η ταυτοποίηση των βιβλίων.
  • User’s Manual: εκτενής οδηγός, εκτός από το υπάρχον Help. Ο οδηγός απαιτεί σύνδεση στο internet και εμπλουτίζεται κεντρικά.
  • Δυνατότητα για γύρισμα της σελίδας χωρίς του εφέ γυρίσματος (page turn animation) για ταχύτερη ανάγνωση
Στο τέλος Οκτωβρίου θα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή MyeBooks (έκδοση 3.2) για iPhone, iPod touch και iPad με τις αντίστοιχες δυνατόητες με αυτές της αναβαθμισμένης εφαρμογής για Android.
Το MyeBooks ανακοίνωσε επίσης ότι δύο εκδόσεις της εφαμοργής θα ανέβουν στο Android Market ως το τέλος του χρόνου. Στις 17/11 θα υπάρξει μια έκδοση με βελτιώσεις στη λειτουργικότητα και στις 23/12 η αναβάθμιση της εφαρμογής θα προσφέρει πλήρη συνδεσιμότητα με το Facebook, με δυνατότητες όπως το να μπορείο ο αναγνώστης να βλέπει τι διαβάζουν οι “φίλοι” του στο Facebook, να ανταλλάσσει σχόλια και πληροφορίες για τα βιβλία, να βαθμολογεί τα ebooks και να βλέπει τις βαθμολογίες των φίλων του κ.ά.