Αθηνά Κακούρη, Βασίλης Παπαθεοδώρου, Γιάννης Λούλης και 4 κλασικά ebooks από τον Καστανιώτη

Τέσσερις νέοι τίτλοι προστέθηκαν στη σειρά κλασικών ebooks (ePUB), αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή, που έχουν ξεκινήσει οι Εκδόσεις Καστανιώτη. Πρόκειται για τα βιβλία “Η κυρία με τις καμέλιες” (320 σελ, iBookstore) του Αλέξανδρου Δουμά (υιού), “Ο μεγάλος Μωλν” (304 σελ, iBookstore) του Αλαίν Φουρνιέ, “Οι θησαυροί του βασιλιά Σολομώντα” (298 σελ, iBookstore) του Χένρι Ράιντερ Χάγκαρντ στα €2,90 το καθένα και  “Ο θάνατος του Ιβάν Ίλιτς” (150 σελ, iBookstore) του Λέοντα Τολστόι στο €1,90. Κάθε Δευτέρα κυκλοφορούν τέσσερα νέα κλασικά ebooks. Εδώ μπορείτε να δείτε τα τέσσερα πρώτα βιβλία καθώς και όλους τους τίτλους της σειράς και εδώ τη δεύτερη τετράδα.

Πασαδόροι και βαστάζοι” (304 σελ, ePUB, €9,90, iBookstore) είναι το νέο, νοσταλγικό μυθιστόρημα της Αθηνάς Κακούρη:

Σέ μιά πόλη ὅπου τό ρεῦμα ἔχει κοπεῖ λόγῳ τῆς πολυήμερης ἀπεργίας τῆς Ἑταιρείας Ἠλεκτρισμοῦ, μιά παρέα ἑτερόκλητων ἀνθρώπων ξαναζεῖ τό κλῖμα τῆς παλαιᾶς γειτονιᾶς. Χωρίς σύγχρονες πολυτέλειες, χωρίς τηλεόραση, ἠλεκτρονικούς ὑπολογιστές ἤ ἀσανσέρ, ἐπιστρέφουν σέ μιά ἀτμόσφαιρα ρομαντική ἀλλά ἀπρόβλεπτη, ὅπου συμβαίνουν διάφορα περίεργα καί μυστηριώδη, κατανοητά ἤ ἀκατανόητα. Ἕνα δαχτυλίδι ἐξαφανίζεται, μιά παντρεμένη φλερτάρει μέ ἕναν ἄγνωστο, μιά γυναίκα ἐπιτίθεται μέ τό αὐτοκίνητό της σέ ἕναν ἀνυποψίαστο γιατρό, ἕνας ἄντρας βγαίνει ἐκτός ἑαυτοῦ, ἕνα ζευγάρι παπουτσιῶν διαταράσσει τήν καθημερινότητα ἑνός ζευγαριοῦ ἀνθρώπων, μιά γυναίκα διχοτομεῖται, ἕνας ἐρασιτέχνης ἀστροφυσικός γίνεται θῦμα ἑνός «κόκκινου γίγαντα», καί ἄλλα πολλά παράξενα, τραγικά καί κωμικά ἀπό τό παρελθόν ἤ ἀπό τό μέλλον, πού συναρπάζουν τά μέλη τῆς παρέας καί τά καθηλώνουν ὑπό τό φῶς τῶν κεριῶν. Ὅταν ὅμως κάποια στιγμή ἡ ἀπεργία τελειώνει, ἡ ζωή τους θά ἔχει ἀλλάξει γιά πάντα, καί ὅταν ἡ τάξη ἀποκατασταθεῖ, τίποτα δέν θά εἶναι ὅπως πρίν…

Το βιβλίο στην έντυπη και ηλεκτρονική του μορφή χρησιμοποιεί το πολυτονικό.

Ο “Αϊ-Βασίλης στο ραντάρ” (112 σελ, ePUB, €4,90, iBookstore) είναι η νέα συλλογή διηγημάτων με τέσσερις χριστουγεννιάτικες ιστορίες του Βασίλη Παπαδεοθώρου, που έχει γραψει πολλά βραβευμένα παιδικά βιβλία. Το διήγημα που δίνει τον τίτλο και στη συλλογή είναι εμπνευσμένο από πραγματικό περιστατικό: 

Όταν στις 24 Δεκεμβίου 1955, στην αεροπορική βάση NORAD των Ηνωμένων Πολιτειών, ο σμήναρχος Χάρυ Σουπ σήκωνε το απόρρητο στρατιωτικό τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι στην άλλη άκρη της γραμμής θα ήταν ένα μικρό αγόρι που θα ζητούσε να μιλήσει με τον Αϊ-Βασίλη. Ούτε πίστευε ότι θα ήταν ποτέ δυνατόν από ένα τυπογραφικό λάθος να ξεκινήσει το πιο παράξενο έθιμο: από τότε, κάθε χρόνο την ίδια μέρα, στην πόλη του Κολοράντο Σπρινγκς οι αξιωματικοί της βάσης απαντούν σε κλήσεις μικρών παιδιών, δίνοντας πληροφορίες για το ταξίδι του αγαπημένου τους άγιου, ενώ μέσω Ίντερνετ (www.noradsanta.org) μπορεί κανείς να παρακολουθήσει την πορεία του Αϊ-Βασίλη σε όλο τον κόσμο.

Ο δρόμος προς την άβυσσο. Οι συνέπειες της κρίσης του κομματικού συστήματος (1981-2011)” (384 σελ, ePUB, €9,90, iBookstore) είναι το τελευταίο βιβλίο του επικοινωνιολόγου Γιάννη Λούλη, θεωρητικός του “μεσαίου χώρου” και για χρόνια σύμβουλος του τέως αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας και τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Ο Γιάννης Λούλης αναζητά τα αίτια της κρίσης στη “μοιραία τετραετία” 1981-1985, δηλαδή της πρώτη τετραετία του ΠΑΣΟΚ, ενώ “ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει τι αναφέρει για τους υπουργούς που θεωρεί υπεύθυνους ουσιαστικά για την αποτυχία της κυβέρνησης Καραμανλή, τους οποίους και φωτογραφίζει”, όπως επισημαίνει σήμερα ο “Βηματοδότης”. Ο συγγραφέας χαρακτηρίζει “κράμα ρηχού λαϊκισμού και εθνικισμού” της πολιτική γραμμή που ακολουθεί ο σημερινός αρχηγός της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

Σημεία πώλησης και δυνατότητες ανάγνωσης
Οι Εκδόσεις Κατανιώτη διαθέτουν συνολικά 103 ebooks σε ePUB. Τα ebooks τους διατίθενται από το το site τους, από το ελληνικό iBookstore και από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο PERIZITITO.GR.
Στα ηλεκτρονικά βιβλία τους ενσωματώνεται υδατογράφημα με το όνομα του αγοραστή/αναγνώστη (social DRM) και δεν είναι κλειδωμένα με Adobe DRM, οπότε μπορούν να διαβαστούν με την εφαρμογή ή τη συσκευή της επιλογής μας και να μετατραπούν σε αρχείο Mobipocket για Kindle (οδηγός βήμα-βήμα για τις μετατροπές).

Και τα ebooks που αγοράζονται iBookstore δεν είναι κλειδωμένα και μπορείτε έτσι, πέρα από το να τα διαβάσετε σε iPhone, iPod touch και iPad, να τα μεταφέρετε από το πρόγραμμα iTunes στον υπολογιστή σας σε ηλεκτρονικούς αναγνώστες και εφαρμογές που υποστηρίζουν ePUB ή να τα μετατρέψετε σε Mobi για Kindle. Το αρχείο πάντως, αν και μετατρέπεται, περιέχει τα προσωπικά στοιχεία του αγοραστή (digital watermark, μπορείτε να τα δείτε από το Get info στο iTunes)

Διαβάστε επίσης: