Έτοιμο και δωρεάν το ebook “#Tweet_Stories: Λογοτεχνία σε 140 χαρακτήρες” από το OpenBook

371 μικροδιηγήματα επιλέχτηκαν από την ανοιχτή βιβλιοθήκη OpenBook και συμπεριλήφτηκαν στο ebook “#Tweet_Stories: Λογοτεχνία σε 140 χαρακτήρες” που κυκλοφόρησε σήμερα. To ηλεκτρονικό βιβλίο διατίθεται δωρεάν και χρησιμοποιεί άδεια Creative Commons. Μπορείτε να το κατεβάσετε σε μορφή PDF, ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμο επίσης σε ePUB και σε mobi για Kindle. Την επιμέλεια της έκδοσης είχε ο Γιάννης Φαρσάρης, ενώ το σχεδιασμό και την εικονογράφηση έκανε ο Στέλιος Καλογεράκης.
Κάθε μικροδιήγημα είναι γραμμένο από διαφορετικό συγγραφέα και η σειρά με την οποία παρατίθενται στο βιβλίο είναι αλφαβητική με βάση το επώνυμό του. Ανάμεσα στους 371, διαβάζουμε μικροδιηγήματα όχι μόνο από τους ήδη ευρύτερα γνωστούς στη σύγχρονη νεοελληνική λογοτεχνία Ευγένιο Τριβιζά, Μάνο Κοντολέων, Έρση Σωτηροπούλου, Νίκο Δήμου, Ελένη Γκίκα και Βούλα Μάστορη, αλλά και σειρά νέων “πληκτρολογίων” από το χώρο της λογοτεχνίας ή/και του internet. Και μπορούμε να μάθoυμε περισσότερα για τον καθένα και την καθεμία ακολουθώντας μέσα από το ebook το link προς το προσωπικό του blog, προφίλ στο Facebook ή λογαριασμό στο Twitter ή, το ελάχιστο, τη διεύθυνση του email του. Συνολικα στο #Tweet_Stories υπήρξαν περισσότερες από 600 συμμετοχές.

Η πρώτη σελίδα των μικροδιηγημάτων
Όπως είχε αναφέρει και ο Γιάννης Φαρσάρης στο πρόσκληση συμμετοχής για τα  #Tweet_Stories, η πρόκληση είναι να εκφραστεί κανείς ολοκληρωμένα μέσα σε 140 χαρακτήρες (μαζί με τα σημεία στίξης και τα κενά). Αν και κανένα από αυτά τα μικροδιηγήματα δεν έχει όντως τουιταριστεί, ακολουθούν αυστηρά τους κανόνες ενός μηνύματος στο Twitter. Ένας πολύ λιτός και απαιτητικός τρόπος έκφρασης.
Το #Tweet_Stories ανοίγει έτσι και στην Ελλάδα το κεφάλαιο “Twitter και Λογοτεχνία“, που στο εξωτερικό έχει ήδη σημαντικό παρελθόν με τα twaiku, tweetathon και twister, ανάμεσα σε άλλα.