Έτοιμη η εφαρμογή Kindle for Windows Phone 7 (video)

Δύο μήνες μετά την προαναγγελία της, το Amazon έχει έτοιμη την εφαρμογή Kindle for Windows Phone 7 για την ανάνγωση e-books σε κινητά με λειτουργικό Windows Phone 7. Η εφαρμογή είναι δωρεάν και κατεβαίνει από το Windows Phone 7 Marketplace (προς το παρόν μόνο στο Marketplace των ΗΠΑ).

Η εφαρμογή προσφέρει πρόσβαση στα e-books του Kindle Store (775.000 αγγλόφωνοι τίτλοι διαθέσιμοι στις ΗΠΑ, αλλά πολύ λιγότεροι στην Ελλάδα και γενικότερα εκτός ΗΠΑ), τα οποία μπορούμε να αγοράσουμε χωρίς να βγούμε από την εφαρμογή. Για πρώτη φορά σε εφαρμογή Kindle είναι δυνατό να προτείνουμε ένα e-book με e-mail σε άλλους, ενώ εμφανίζονται εξατομικευμένες προτάσεις για e-books από το Kindle Store μέσα στην εφαρμογή (το Amazon, όπως κάνει και στους browser, “θυμάται” τι αγοράζουμε, επισκεπτόμαστε ή διαβάζουμε). Όπως είναι αναμενόμενο, το τελευταίο σημείο ανάγνωσης σε ένα e-book συγχρονίζεται με τις υπόλοιπες εφαρμογές και συσκευές Kindle (απαιτείται internet). Υποστηρίζονται σελιδοδείκτες και πίνακας περιεχομένων και υπάρχουν 5 διαφορετικά μεγέθη γραμματοσειράς, 3 διαφορετικά background και δυνατότητα προσαρμογής της φωτεινότητας της οθόνης μέσα από την εφαρμογή. Το night mode (μαύρο φόντο, άσπρα γράμματα) είναι καλή επιλογή για συνθήκες χαμηλού φωτισμού και φόντο σε sepia είναι σαφώς καλύτερο από το λευκό, που είναι πιο κουραστικό και εκτυφλωτικό για τα μάτια. Οι σελίδες γυρίζουν με tap ή flick/swipe.

To Kindle for Windows Phone 7 είναι η πρώτη ευρέως χρησιμοποιούμενη εφαρμογή που κυκλοφορεί για το νέο λειτουργικό της Microsoft για τα smartphones και είναι μέρος της προσπάθειας του Amazon, όπως και με τις αντίστοιχες εφαρμογές για άλλα λειτουργικά, ότι όπου και να διαβάζουμε, ανεξαρτήτως συσκευής και λειτουργικού συστήματος, θα αγοράζουμε τα (αγγλόφωνα) e-books μας από το Kindle Store.

Hands-on video από το ZDnet

Άλλες εφαρμογές για tablet PCs και κινητά

Πηγή: Amazon